Dobrodelnost med glasbeniki

Danes smo vstopili v mesec veselja in obdarovanja. Mlada pevka Manca Špik je z obdarovanji začela že v soboto.

Mlada gorenjska pevka Manca Špik je z obdarovanji začela že minulo soboto, ko je pripravila svoj drugi dobrodelni koncert. Tokrat je bil v Festivalni dvorani na Bledu, ki je bila v soboto zvečer polna do zadnjega kotička, nekaj deset ljudi je celo ostalo brez vstopnic pred dvorano. Vsi, ki so kupili vstopnico, so darovali tisoč tolarjev za otroke iz radovljiške in blejske občine, ki so potrebni pomoči. Glasbeniki Alfi Nipič, Vili Resnik, Turbo Angels, Tanja Žagar, Boštjan Konečnik, Miran Rudan in David Dekič, ki so nastopili na koncertu, so svoj honorar ravno tako namenili otrokom.

Sicer pa je bilo pred koncertom in med njim v zakulisju zanimivo. Nastopajoči so se pogovarjali o vsem mogočem. Dekleta so si dajala nasvete glede zunanjega videza, moški del pa se je pogovarjal bolj o glasbenem poslu.

Turbo Angelsi so se predstavili s svojim novim članom – harmonikarjem, ki mu je, tako kot prejšnjemu, ime Dejan. Sicer pa je član skupine Raay zaupal, da imajo že pripravljen super komad za EMO in da naj tam tokrat ne bi videli Nuše Derenda in Saše Lendero, prijavila pa se bo tudi Manca Špik. Kdo bo pripravil najboljšo skladbo, bodo februarja zopet odločali le gledalci pred televizijskimi zasloni.

Manca Špik je bila prva, ki jo je voditelj Franc Pestotnik – Podokničar povabil na oder. Med pesmimi, ki smo jih slišali, je bila tudi Marinero, s katero se je letos uspešno predstavila na festivalu Melodije morja in sonca.

Vili Resnik je dokazal, da kljub osemnajstim letom nastopanja na slovenskih odrih še ni za med staro šaro. Družbo na odru so mu delali otroci, ki si verjetno želijo, da bi čez deset let njim nekdo tako ploskal, kot so oni v soboto Viliju.

Tanja Žagar se je tudi tokrat predstavila v živo rdečem kompletu, s katerim je očarala predvsem Podokničarja, ki je kar ni hotel spustiti z odra.

Člani skupine Turbo Angels so seveda zapeli svojo najnovejšo S tabo grem v gmajno in hitro poskrbeli tudi, da pesem ne bo šla v pozabo, saj so otrokom delili CD-je z najnovejšim singlom.

Korošec Boštjan Konečnik je prepeval o tem, da je gostilna njegov dom in verjetno se je marsikateri obiskovalec moškega spola z njim kar strinjal.

Alfi Nipič je zapel dve svoji uspešnici in za konec dodal piko na i s svojim legendarnim Silvestrskim poljubom, ki ga je prepevala cela dvorana. Še pred tem pa je v zakulisju delil nasvete svojim mlajšim glasbenim kolegom in če bodo upoštevali, kar jim je povedal, jim bogata glasbena kariera ne uide.

Na koncu sta za presenečenje poskrbela Manca Špik in Miran Rudan, ki sta skupaj zapela Božič je. Sicer pa je glasbenik v zakulisju največ časa namenjal svoji svetlolasi spremljevalki Urši.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sobota, 18. april 2020 / 17:45

Noli me tangere

Naročnik Gorenjskega glasa Edvard Erzetič iz Škofje Loke je strnil svoja razmišljanja o tem, kako on doživlja in preživlja težko situacijo v času epidemije.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 27. november 2014 / 15:47

Kriminalisti našli truplo novorojenčka

Tržič – Gorenjski kriminalisti so prejšnji teden v okolici Tržiča našli truplo novorojenčka, so ta teden potrdili na Policijski upravi Kranj in pojasnili, da so truplo našli na podlagi pre...

Razvedrilo / četrtek, 27. november 2014 / 15:23

Zapelji me

Najprej nacionalna televizija, potem Pop TV, v nadaljevanju Planet TV? Doživeli smo premiero uspešnega Nabršnikovega filma Gozdovi so še vedno zeleni, Šantićev film Zapelji me pa je med kandidati za n...

Razvedrilo / četrtek, 27. november 2014 / 15:03

Mali oglasi za kranjske drsalce

'Zabavaj se z nami in pomagaj' je bil moto oziroma kar ime dobrodelne zabave, ki jo je pred kratkim gostil Dom krajanov na Primskovem. Prisluhnili smo lahko tudi glasbeni skupini Mali oglasi.

Kronika / četrtek, 27. november 2014 / 14:31

Spreminjali naj bi datume

Medtem ko so na smučišču Vogel minuli konec tedna prvič v tej smučarski sezoni zagnali žičniške naprave, na kranjskem okrajnem sodišču poteka kazenski postopek zaradi domnevnih nepravilnosti pri prido...

Rekreacija / četrtek, 27. november 2014 / 14:16

Štiriizmenski heroji

Predstavljajmo si človeka, ki dela na štiri 'šihte', da gre po službi še malo teč. Ali je osem ur ležal na paleti v skritem kotičku skladišča ali je glavni zabušant ali pa je ubrisan? Nič...