Kranjčanom šest naslovov prvakov

Vrhnika - Minulo nedeljo je ekipa Karate kluba Kranj na državnem članskem prvenstvu na Vrhniki dosegla zgodovinski uspeh, saj se je vrnila domov s kar 14 medaljami, kar je bil rekord prvenstva. Naslov državnih prvakov so osvojili: Iva Peternel (borbe do 53 kg in absolutno), Teja Šavor (borbe do 60 kg ter 2. mesto absolutno), Žiga Vegnuti (borbe do 60 kg), Rok Trost (borbe do 65 kg) ter Matjaž Končina (borbe absolutno in 2. mesto do 80 kg). Moška postava v katah ekipno (Trost, Sušnik in Vegnuti) je osvojila drugo, ženska postava (Dujović, Peternel in Štefe) pa tretje mesto. Posamično so bili uspešni še: Bojana Dujović (3. mesto kate in borbe do 60 kg), Meta Odar (3. mesto borbe do 53 kg), Luka Smrkolj (3. mesto borbe do 80 kg). S tem uspehom je KK Kranj z 817 točkami še bolj utrdil vodilno mesto na rang lestvici Karate zveze Slovenije, sledita mu Shotokan KK Grosuplje (434 točk) in KK Žalec (402 točki).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorje / nedelja, 22. maj 2016 / 12:56

Nič več zapor ceste

V občini Gorje so v ponedeljek z izbranim izvajalcem podpisali pogodbo za obnovo ceste pod Višelnico, v sklopu katere bodo obnavljali tudi ostalo infrastrukturo.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Rokovnjači v luči turizma

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj je pripravil prvi posvet o rokovnjačih. Zgodovina, ki lahko bogati turizem.

Zanimivosti / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Ste za to, da bi bile olimpijske igre na Gorenjskem?

Bralci komentirate aktualne dogodke

Zanimivosti / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Anketa: Razlike v plačah pogosto krivične

Kako so ljudje danes zadovoljni s plačami, kdo dobi preveč, kdo premalo, so smiselni ukrepi, ko v krizi klestijo plače zaposlenih, so vprašanja, ki nas vznemirjajo predvsem v težkih razmerah.

Kronika / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Evropski policisti o prometu

Na Brdu pri Kranju je prejšnji teden potekal dvodnevni mednarodni seminar o prometni varnosti, ki ga je v okviru projekta Lifesaver organizirala Evropska zveza prometnih policij.

Kronika / četrtek, 5. marec 2009 / 07:00

Zgorelo ostrešje

Meja - V petek ob 2.45 so Operativno komunikacijski center v Kranju obvestili, da je zagorelo v stanovanjski hiši na Meji. Na pomoč so poklicali poklicne gasilce iz Kranja in pro...