Vlagateljem ponudili nova certifikata

Kranj - Raiffeisen Krekova banka je skupaj z Raiffeisen Centrobank ponudila vlagateljem na slovenskem naložbenem trgu dva certifikata – garantirani certifikat CECExt Winner in indeksni certifikat SBI Top. Certifikati so izvedeni finančni instrumenti, katerih vrednost je odvisna od enega ali več vrednostnih papirjev ali indeksov pa tudi od drugih vrednosti, kot so cene surovin, razmerje med valutama in obrestne mere. Certifikat CECExt Winner zajema 45 blue chip družb iz Bolgarije, s Hrvaške, Poljske, Romunije, Slovenije, Češke in Madžarske, vezan je na indeks CECExt, ki ga je uvedla Dunajska borza in se izračunava v evrih. Vlagateljem zagotavlja 100-odstotno jamstvo za glavnico, omogoča pa tudi od 85- do 95-odstotno udeležbo pri povprečni pozitivni rasti indeksa CECExt. SBI Top je prvi indeksni certifikat, ki je vezan na slovenski borzni indeks SBI Top, ki vključuje pet najbolj likvidnih delnic – Krko, Petrol, Mercator, Gorenje in Pivovarno Laško. V Raiffeisen Krekovi banki bodo sprejemali vplačila v oba certifikata do 6. decembra, potlej bodo z obema trgovali tudi na Dunajski in Stuttgartski borzi. Certifikat CECExt bo zapadel v plačilo po sedmih letih, to je 6. decembra 2013, življenjska doba indeksnega certifikata SBI Top pa ni omejena.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 21. maj 2011 / 07:00

Elektro Gorenjska ne bo dražil

"Vse do konca leta cene električne energije pri Elektru Gorenjski za gospodinjstva ostajajo enake," pravi predsednik uprave Bojan Luskovec.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Lepo je bit´ župan

Volilna vojna zdaj je mimo, mirno čakamo na zimo. Županske stolčke bojo grel,...

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Topla in svetla zima

Zeleno srce Avstrije v zimski obleki, Charter Night tržiških Lionsev, nova kolekcija pričesk Epic in ledena polžja hišica.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Nominator

Najprej smo martinovali, se veselili ob mladem vincu, ki naj vino bo, potem smo jih pa izvolili. Vmes pa ustrelili kakega kozla, nekaj za šalo, nekaj pa tistih pravih, za kazen in po zdr...

Kranj / petek, 17. november 2006 / 06:00

Mali formati velikih mojstrov

V Mestni hiši in v Mali galeriji v Kranju je na ogled mednarodna razstava fotografij Miniature 2006.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Anketa: Piramida ali preverjeno

Že slab mesec ob torkih zvečer oddaji Preverjeno na POP TV konkurira oddaja Piramida z Eriko Žnidaršič na nacionalni televiziji. Naše sogovornike smo v Kranju povprašali, katero si raje ogledajo.