Dirkalni mister

V Dirki!, resničnostnem šovu, ki si počasi izteka, se je 27-letnemu Klemenu Grašiču iz Križ uspelo prebiti prav do vrha. Če uporabimo žargon miss izborov, mu manjka le še zmagovalna lenta.

Klemen pravi, da ni samo naključje, da se je uspel prebiti med finaliste Dirke!, ne izključuje pa tudi kančka sreče, ki v pravem času prav pride. Veliko vlogo pa je odigralo tudi znanje, ki si ga je pridobil v času šova, morda pa k dobri vožnji pripomorejo tudi številni kilometri, ki jih ima kot voznik že za seboj, saj prevozi letno okoli 60 tisoč kilometrov.

Je kakšna stvar, kjer ti ne bi šlo dobro? Si že kje na polovici odnehal ali enostavno nisi tak tip? Do cilja za vsako ceno?

"Edina stvar, ki mi do sedaj resnično ni šla dobro do rok in sem potreboval pomoč, je bila matematika in statistika na fakulteti. Priznam, množica meni nejasnih števil in ne vem kakšnih podatkov, mi nikakor niso bili všeč. Ampak da bi kdajkoli ali kadarkoli nekje na polovici odnehal, to pa res ne, se ne pogovarjate s pravo osebo. Vedno grem do konca, do cilja, ki sem si ga zastavil, vendar vseeno ne za vsako ceno. Moramo vedeti, da so tudi takšni in drugačni moralni in drugi zadržki, ki jih ni vredno prestopiti za vsako ceno. In tudi pri športu ali pri Dirki! je ravno tako."

 

Zakaj si se sploh prijavil?

"Dirka!, le zakaj? Če povem po pravici, sem se najprej prijavil iz same radovednosti in heca, saj sem reklamni letak dobil v ljubljanskem BTC-ju in se mi je kar tri dni valjal po žepih, dokler nisem malo bolje pogledal, zakaj sploh gre. Po prijavi sem že čisto pozabil na to, ko me je iznenada presenetil e-mail z vabilom na avdicijo. Kaj naj rečem, bil sem presenečen. Potem pa sem si rekel, zakaj pa ne."

 

Te moti, da si postal iz »očeta« dokaj nezaželen pri sotekmovalcih Dirke!?

"Na samem začetku Dirke! sem res veljal za očeta vseh sotekmovalk in sotekmovalcev, saj sem bil tisti, ki je skušal organizirati skupne podvige ter tudi skupno promocijo vseh kandidatov. Kasneje pa se je moral znajti vsak sam. Seveda sem vsakomur pomagal, če je pokazal vsaj kanček interesa. Vem, da jih je vse skupaj motila moja osebna promocija, vendar so pokazali tudi, da si nihče izmed njih tega ne želi oziroma upa povedati direktno v obraz in mi pogledati v oči. S tem pa so pokazali tisto svojo pravo osebnost. In to je bil razlog za t.i. nepriljubljenost, nezaželenost. V sodobnem svetu pa še nisem zasledil, da bi nekdo promoviral svojo neposredno konkurenco."

 

Kaj ti bo bolj spremenilo življenje: to da zmagaš ali to, da tri minute pred koncem izgubiš?

"Tudi če zmagam ali pa, če mi tri minute pred koncem pade koncentracija in izgubim, mi nič od tega ne bo spremenilo življenja. Resničnostni šov DIRKA! je bil del mojega življenja, ki mi bo vsekakor ostal v dobrem spominu, moje življenje in potek njega pa bodo verjetno drastično spreminjali kakšni drugi dogodki."

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / četrtek, 21. maj 2015 / 15:06

Tristo neplačnikov

V podjetju ENOS OTE, ki ima koncesijo za oskrbo s toploto na Jesenicah, so v lanskih štirih mesecih poslovali pozitivno.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Lepo je bit´ župan

Volilna vojna zdaj je mimo, mirno čakamo na zimo. Županske stolčke bojo grel,...

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Topla in svetla zima

Zeleno srce Avstrije v zimski obleki, Charter Night tržiških Lionsev, nova kolekcija pričesk Epic in ledena polžja hišica.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Nominator

Najprej smo martinovali, se veselili ob mladem vincu, ki naj vino bo, potem smo jih pa izvolili. Vmes pa ustrelili kakega kozla, nekaj za šalo, nekaj pa tistih pravih, za kazen in po zdr...

Kranj / petek, 17. november 2006 / 06:00

Mali formati velikih mojstrov

V Mestni hiši in v Mali galeriji v Kranju je na ogled mednarodna razstava fotografij Miniature 2006.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Anketa: Piramida ali preverjeno

Že slab mesec ob torkih zvečer oddaji Preverjeno na POP TV konkurira oddaja Piramida z Eriko Žnidaršič na nacionalni televiziji. Naše sogovornike smo v Kranju povprašali, katero si raje ogledajo.