Košarkarice HIT Kranjske Gore so v soboto premagale še Domžalčanke. (Foto: Tina Dokl)

V boj za najvišja mesta

Košarkarice HIT Kranjske Gore, novinke v 1. članski ligi, po dobrem začetku sezone še naprej obetajo zanimivo in izenačeno prvenstvo.

Kranjska Gora – V dvorani Vitranc letos domujejo tudi košarkarice novoustanovljenega kluba HIT Kranjska Gora. Te so že na začetku sezone pokazale, da bodo posegle v boj za najvišja mesta. Državno prvenstvo so začele z zmagama nad Ježico in AJM, lani drugo- in tretjeuvrščenima v državnem prvenstvu. Uspešne so bile tudi v pokalnem tekmovanju, kjer se bodo v četrtfinalu 8. in 22. novembra spet pomerile z ekipo AJM.

Žensko košarko je v Kranjsko Goro pripeljal glavni sponzor kluba, ki ni želel, da novi klub igra stransko vlogo v državnem prvenstvu, zato je Goran Jovanovič, nekdanji trener jeseniških košarkaric, letos pa vodja ekipe HIT Kranjska Gora, dobil nalogo, da poišče primerne igralke, s katerimi lahko uresničijo želje sponzorja. Mladim jeseniškim in kranjskogorskim igralkam Poloni Jakelj, Slađani Ljubojevič, Maji Kolšek, Nini Purkat, Almi Šoro, Tanji Ovsenik in Evi Pivač so se tako pridružile še izkušenejše Simona Jurše, Mojca Markovič, Nina Grilanc, Urška Boldin in Jeseničanka Sabina Felc ter dve tujki, Martina Ruth Jerant in Snežana Mirkov. Ko bodo urejeni zahtevki glede odškodnine, se bo ekipi pridružila še Špela Eržen.

Ker so v klub privabili nekaj znanih košarkaric, tudi reprezentantk, so si v Kranjski Gori postavili visok cilj. »Najprej si želimo uvrstiti se v drugi del tekmovanja, potem pa, ko se v državno prvenstvo vključi še Merkur Celje, si želimo prebiti se med najboljše štiri. To bi bil za nas v prvem letu kar velik uspeh,« razlaga trener Jovanovič, ki se zaveda, da jih čaka težka sezona. »Po imenih sodeč, smo res v vrhu, a se srečujemo s težavami, ki jih drugi klubi ne poznajo. Treniramo le trikrat na teden, in če ekipa ni kondicijsko ter fizično pripravljena, se ne more zanašati na to,« pravi Jovanovič, ki meni, da bo tudi zaradi njegove ekipe državno prvenstvo bolj zanimivo, pripomogli pa bodo tudi k dvigu kakovosti slovenske ženske košarke.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 15. junij 2020 / 11:06

Obravnava je bila strokovna

Dvanajst zdravnikov, med njimi so večinoma predstojniki bolnišničnih enot, več strokovnih svetov in zdravstvenih združenj, se je podpisalo pod javno pismo, s katerim zagotavljajo, da je bila obravnava...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Rojstva, obletnice, slovesa

Športnike navadno opazujemo zgolj pri njihovih dosežkih, zmagah in porazih. Večinoma pa so čisto običajni fantje in dekleta, možje in žene, ki imajo podobne radosti in skrbi kot drugi.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Zdrava ekološka cigareta

Kot kaže je izum gorenjskega inovatorja prišel v pravem času. Kadilcem bo lažje preživeti protikadilski zakon.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Nominator 232

Že nekaj časa se je govorilo, da se na Zgornjem Brniku, vasi, ki gleda proti Karavankam, prenavlja domačija, ki naj bi »dvor« postala. In tako so osmega prosinca povabili na »Zgorn´Brn´k...

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Energija ljubezni

Pod tem naslovom Gabi Grm razstavlja v Tržiču mozaike.

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Prišel z odhodom

V Mladinskem kulturnem centru v Kranju fotograf Janez Pelko razstavlja cikel fotografij z naslovom "Odhod".