Na odprtju poslovalnice v Ljubljani. Od desne Josef Lang, Sarah Jezernik, Rudolf Urban, Ludwig Druml, Reginald Vospernik in Mihi Antonič.

Celovška Zveza bank v Ljubljani

Zveza bank je osrednja ustanova slovenskega bančništva in zadružništva na Koroškem.

Ljubljana – Zveza bank iz Celovca, ki je svojo podružnico v Ljubljani odprla že februarja lani, se je pretekli teden preselila v nove prostore v Bravničarjevi ulici v Šiški v Ljubljani. Zveza bank je s sedmimi posojilnicami in sedmimi zadrugami na dvojezičnem območju Koroške članica avstrijske bančne skupine Raiffeisen Avstrija. Je najpomembnejša bančna in zadružna organizacija Slovencev na Koroškem s 85-letno tradicijo in zato ključna za njihov obstoj in razvoj. Ljubljanska podružnica, v kateri je zaposlenih 11 uslužbencev, med katerimi jih je večina iz Slovenije, opravlja sedaj predvsem svetovalne posle, še letos pa nameravajo odpreti tudi bančna okenca za občane in razširiti dejavnosti tudi na druga področja bančnega poslovanja.

Prepričani smo, da bomo uspešno uresničevali naše geslo »Zveza bank, banka, ki povezuje«, so povedali na odprtju mag. Sarah Jezernik, vodja ljubljanske podružnice, poslovodji centrale v Celovcu mag. Josef Lang in mag. Rudolf Urban ter predsednik upravnega odbora dr. Ludwig Druml. Zveza bank se namerava pospešeno vključevati v gospodarsko sodelovanje med Slovenijo, Koroško in Avstrijo, v katerem je bila prisotna že v času, ko drugi »preko Karavank še pogledati niso upali«, in svojo dejavnost širiti tudi na južnejša območja ter na območje Alp in Jadrana. Poznavanje razmer, znanje jezikov in izkušnje iz sodelovanja v preteklosti so njene prednosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / nedelja, 22. maj 2011 / 07:00

V Medvodah sprejeli proračuna

Dvanajst amandmajev je bilo vloženih na proračun za letošnje leto, dva pa za prihodnje. Nobeden ni bil sprejet.

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:21

Triglavanke zlahka na finalni turnir Pokala članic

Kranj – Košarkarice Triglava bodo imele sredi februarja priložnost braniti lanski naslov pokalnih prvakinj. V petek so namreč tudi na drugi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja visoko s 87:41 ugn...

Razvedrilo / torek, 13. januar 2015 / 16:52

Ritmi latinskih strun

V kranjskem KluBaru je četrto obletnico delovanja s koncertom – s posebnim gostom Zlatkom – obeležila latino-rok zasedba Las Cuerdas.

Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:19

Prevc želi iti korak naprej

Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je s trenutno formo zadovoljen, želi pa si narediti še korak naprej. Robert Kranjec bi rad čim prej prebrodil težko obdobje.

Kranjska Gora / torek, 13. januar 2015 / 16:17

Smuka tudi v Mojstrani, v Kamni Gorici...

Snega je dovolj, da so oživela tudi manjša gorenjska smučišča, med drugim v Mojstrani in v Kamni Gorici.

Gospodarstvo / torek, 13. januar 2015 / 16:14

Sloga prodala KŽK podjetju Agro Gorenjska

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj je prodala podjetje KŽK novoustanovljeni družbi Agro Gorenjska, ki želi postati največje kmetijsko podjetje na Gorenjskem in tudi v Sloveniji.