Prvi večer so nastopili na koncertu v cerkvi sv. Bernarda. (Foto: arhiv Pihalnega orkestra Šenčur)

Prvič na gostovanju

Po dobrih štirih letih delovanja se je Pihalni orkester Šenčur ta mesec prvič odpravil na gostovanje.

Pred letom dni so namreč v Šenčurju gostili pihalni orkester iz Steina pri Stuttgartu, ki je v domu krajanov sodeloval na dobrodelnem koncertu Luč za vse. Tedaj so nemški gostje šenčurski pihalni orkester povabili na praznovanje svoje 175-letnice delovanja. Šenčurski glasbeniki so povabilo z veseljem sprejeli in ta mesec so se odpravili v sedemsto kilometrov oddaljeni Stein, kjer jih je pozdravil tudi župan Bernd Kielburger.

Kot so nam po vrnitvi v domovino pojasnili šenčurski godbeniki, so bili v Steinu zelo lepo sprejeti. Nastopili so na dveh večernih koncertih. Prvi je potekal v cerkvi sv. Bernarda, njegov začetek pa so naznanili prijetni zvoki citer, na katere je zaigrala Polona Vreček. Domači glasbeniki so izvajali tradicionalne skladbe, med drugim tudi znano Amazing Grace, šenčurski glasbeniki pod vodstvom prof. Tomaža Kukoviča in pomočnika mag. Mateja Rihterja pa so se predstavili z nekoliko drugačno zvrstjo glasbe - poleg zabavne so zaigrali tudi narodno glasbo znanih slovenskih avtorjev. Na koncu koncerta sta orkestra združila moči in skupaj izvedla tri skladbe.

Drugi dan gostovanja so si ogledali samostan Maulbronn, ki je pod okriljem Unesca, zaključili pa so ga z večernim koncertom v steinerski praznični dvorani, s čimer se je tudi zaključilo praznovanje jubileja nemškega pihalnega orkestra. »Pihalni orkester se zahvaljuje vsem, ki so omogočili izvedbo gostovanja. Čeprav nimamo najboljših pogojev za delo in si zato želimo lastnih prostorov, imamo še veliko energije za nadaljnje ustvarjanje in se že pripravljamo na novoletni koncert. V svoje vrste pa vabimo vse, ki ji ta zvrst glasbe veseli,« še sporočajo iz Pihalnega orkestra Šenčur.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 18. april 2016 / 09:55

Predlogi davčnih sprememb

Ministrstvo za finance je za nov krog pogovorov s predstavniki gospodarstva in delavcev pripravilo predloge davčnih sprememb, s katerimi želi davčno razbremeniti delo.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Nesreče

Motorist zadel v robnik Vodice - V soboto nekaj minut po 22. uri se je v Vodicah hudo ponesrečil 33-letnik iz okolice Ljubljane. Z motornim kolesom se...

Kronika / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Zapeljal proti policistu

Kranjski policisti so imeli v soboto zgodaj zjutraj obilico težav, da so ustavili vinjenega voznika.

Škofja Loka / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Po pasijonu ne le aplavz

Ko so nadaljevali prekinjeno sejo občinskega sveta, so v Škofji Loki največ pozornosti namenili končnemu poročilu projekta Škofjeloški pasijon 2009.

Zanimivosti / sreda, 4. november 2009 / 07:00

V Bohinju je bilo "strašno"

V "strašnem" kampu Danica so se minuli petek zbrale male in velike čarovnice ter se med drugim pomerile v teku z metlami.

Šport / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Balon za medvoške tenisače

Člani teniške sekcije Partizan Medvode so dobili svoje prvo pokrito športno igrišče.