Samopromocije je konec
Čeprav je bil menedžer Bara Gaber sploh na začetku videti tako kritičen do Barovcev, pravi, da je z njimi vse bolj zadovoljen. "Resnično so bili usmerjeni v predstavljanje samih sebe. Vendar se stvari, tudi zaradi mojega usmerjanja in kritike, obračajo v drugo smer," ugotavlja.
Kako ocenjuješ dosedanje delo Barovcev? Bi lahko bili bolj uspešni?
"Res je, na začetku smo imeli različne poglede na odnos do dela. Imel sem občutek, da so bili preveč usmerjeni v medijsko pojavljanje, kako se bodo predstavili gledalcem. A se stvari obračajo v drugo smer. Moja naloga je bila in je, da jim obrazložim, da smo odvisni od osnovnega posla in to je od vodenja in opravljanja dela. In rezultati so tu, njihovo delo je uspešno tudi skozi številke, saj je znašal promet na prejšnjem četrtkovem žuru že krepko čez dva milijona tolarjev. Za odlično opravljeno delo sem jim tudi iskreno čestital."
Kaj je po tvojem mnenju največji problem?
»Osebno mislim, da je bil največji problem pri nekaterih predvsem v njihovi neizkušenosti za samo delo v lokalu in pomanjkanjem delovnih navad. Barovci pa so in bodo s trdim delom in voljo zagotovo postajali vedno boljši. Sam pa jim bom pri tem pomagal po mojih najboljših močeh.«
Na blogu se je pred časom pojavil očitek, da je Bar med tednom precej prazen, čeprav je v neposredni bližini gimnazija. Menda mlade moti, da čez dan nimate glasbe in da bi dogajanje morali tudi med tednom popestriti z manjšimi šovi. Kaj praviš na to?
»Ni res. Bar je ob večerih zelo obiskan, pa tudi čez dan ne manjka obiskovalcev. Gotovo pa včasih pride tudi večer, ko je v Bachusu manj ljudi, kar je normalno. Glasba je v Baru prisotna ves čas, razen ob snemanju izjav za oddaje, kar pa traja maksimalno do pet minut. Z Barovci se trudimo gostom ponuditi kar največ, da se tako tudi z veseljem vračajo.«
Kako gledaš na sproščanje spolne napetosti nekaterih fantov in na očitke, da se Bar spreminja v »kurbišče«?
»Jaz osebno jim ne očitam ničesar, jih podpiram, dokler seveda vse skupaj ne bi začelo vplivati na poslovanje Bara. Skratka, ne pričakujem nobene seksualne revolucije zaradi tega.«
Kateri Barovci po tvojem zavirajo uspešnost?
»Trudim se biti maksimalno nepristranski. Je pa res, da veliko več pozornosti posvečam tistim, ki ta posel opravljajo s srcem. Vroči stol bodo pa tako ali tako okusili vsi do konca našega sodelovanja. Prisluži si ga ne nobeden, ampak pravila igre so jasna.«
Kdo si najbolj zasluži zmago in glavno nagrado?
»Prezgodaj je še, da bi dal komentar na to vprašanje.«
Katera BAR generacija ti je bolj pri srcu? Prva ali druga?
»Druga generacija Barovcev ni niti boljša, niti slabša, ampak drugačna. Z drugo generacijo sem skupaj šele slab mesec dni. Ko pomislim na prvo generacijo, se seveda spomnim vezi, ki so se ustvarile med nami, in uspehov, ki smo jih dosegli. Po podatkih, ki sem jih dobil od POP TV, je bil Bar 1 poslovno najbolj uspešen med vsemi po svetu, ki so se odvijali. Na izjemni, enako dobri poti pa je tudi druga generacija, saj že po treh tednih, zaradi večjega lokala, ustvarja kar 30 odstotkov več zaslužka kot lanskoletni Barovci.«