Dvoransko statično kolesarjenje je iz leta v leto bolj priljubljeno. (Foto: Črt Slavec, Grega Flajnik)

Vrtenje pedal na mestu

Dvoransko statično kolesarjenje je v pravem razmahu. Po vseh dvoranah oziroma centrih, ki ponujajo tovrstno vadbo, boste težko našli prosto kolo, če si ga ne boste vnaprej rezervirali.

Medtem ko je še ne dolgo nazaj nekako prevladovalo mnenje, da skupinska vadba v majhnih in zadušljivih prostorih ni nič kaj dobra in udobna, se je zdaj mnenje povsem spremenilo. Zdaj skoraj vsi udeleženci pravijo, da je največji čar take vadbe ravno velika skupina, ki stisnjena v majhnem prostoru diha, sope kot eno. Res je tudi, da so se prostori, v katerih so vadbe, modernizirali, da imajo vsi klimatizirano ugodje in da je na splošno precej boljše stanje, kot je bilo recimo še pet let nazaj. Razloge za tako zanimanje najdemo tudi v dejstvu, da je to zares dober trening ne samo za kolesarje, temveč za večino drugih športov. Nekateri pa celo pravijo, da statično vrtenje pedal postaja že samo po sebi šport in ne samo nek dodatek k izboljšanju fizične kondicije. Vadbo spininga priporočajo tudi zdravniki kot rehabilitacijo po raznih telesnih poškodbah. Dobro oziroma najbolje pri tej obliki rekreacije je predvsem to, da je popolnoma preprosta, ne zahteva nobenih znanj in je priporočljiva za vse, za stare in mlade, za suhe in debele.

Rekreacijski center Vogu v Besnici letos s pomočjo Gorenjskega glasa že tretjič organizira maraton v spiningu. Toliko časa tudi Glasovo društvo organizira vadbe v njihovih prostorih, vendar zadnje leto v precej večjem obsegu kot pa na začetku, kar je še en dokaz, da je spining postal zelo priljubljen. Ker pa ima vsaka dvorana oziroma vadbeni center svoj način vadbe, ga imamo tudi na Gorenjskem glasu. Vzdušje v rekreacijskem centru Vogu je že samo po sebi precej drugačno od »urbanih« centrov, ki so v zadnjih letih nastali po mestih po celi Gorenjski. V centru Vogu je vzdušje zelo domače, pristno, sproščeno. Dvorana je velika, ni zadušljiva in vaditelji se znajo prilagoditi populaciji, ki jih obiskuje. Glasba, ki je nujni spremljevalec tovrstnih vadb, je prav tako prilagojena vsaki skupini posebej in tisti, ki jo redno obiskujejo, večkrat pravijo, da najbolj z užitkom vadijo ob zvokih ansambla bratov Avsenik. No, spet drugi, mlajši pa so s techno glasbo povsem povzdignjeni oziroma »naspidirani«, kot temu pravijo.

Tisti, ki se še niste nikoli lotili spininga, imate 19. februarja izjemno priložnost, da se nam pridružite ob 16. uri v Besnici in vsaj eno uro od petih, kolikor bo maraton trajal, preizkusite svojo telesno kondicijo.

     

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 6. junij 2007 / 07:00

Priznanje Valterju Horvatu

Komenda - Valter Horvat je znano ime med gorenjskimi upokojenci, predvsem tistimi, ki jih družijo folklora in gledališki nastopi. Neutrudno, kar polnih 47 let se namreč z veliko znanja in...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Planica nima več rekorda

Minuli konec tedna so smučarski skakalci tekmovali na poletih v Vikersundu na Norveškem. To je bilo prvo tekmovanje na prenovljeni letalnici, ki sedaj velja za največjo na svetu. Planica se tako...

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Festival zimskih športov

Petnajstega Šolskega pokljuškega maratona se je udeležilo kar 1741 mladih. Skoraj petsto jih je teklo na smučeh na najkrajši razdalji.

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Vrtenje pedal na mestu

Dvoransko statično kolesarjenje je v pravem razmahu. Po vseh dvoranah oziroma centrih, ki ponujajo tovrstno vadbo, boste težko našli prosto kolo, če si ga ne boste vnaprej rezervirali.

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Najhitrejši "malar"

Aleš Udovič je eden najbolj poznanih gorenjskih rekreativcev. Dvakratni zmagovalec Franje si najbolj želi zmage na jeklenih.

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Flander se vrača

Po poškodbi na svetovnem prvenstvu je pretekli teden že treniral na snegu. Jutri odpotuje na tekmo v Kanado, medtem pa bo med zimskimi počitnicami v okviru njegove športne akademije potekal tečaj desk...