Organizacijski komite Planica 2011 je v Vikersund poslal uradno delegacijo. S seboj so odnesli tablo, ki je označevala svetovni rekord, ki ga je 20. marca 2005 z 239 metri postavil Norvežan Björn Einar Römören. Na Norveškem je bil krepko izboljšan. (Foto: SZS)

Planica nima več rekorda

Minuli konec tedna so smučarski skakalci tekmovali na poletih v Vikersundu na Norveškem. To je bilo prvo tekmovanje na prenovljeni letalnici, ki sedaj velja za največjo na svetu. Planica se tako ne more več pohvaliti s tem nazivom, tako kot tudi ne s svetovnim rekordom. 239 metrov Norvežana Björna Einarja Römörna iz leta 2005 je zgodovina. Novi rekorder je prav tako Norvežan Johan Remen Evensen, ki je kar dvakrat v sobotnem popoldnevu zrušil svetovni rekord. Najprej je pristal pri 243 metrih, nato pa pri kar 246,5 metra. Padel je tudi nov slovenski rekord. Z 232 metri ga je postavil Robert Kranjec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 6. junij 2008 / 07:00

Rad ima majhne ptičke

Nikolaj Zalaznik je eden redkih gojiteljev eksotičnih ptic pri nas.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Planica nima več rekorda

Minuli konec tedna so smučarski skakalci tekmovali na poletih v Vikersundu na Norveškem. To je bilo prvo tekmovanje na prenovljeni letalnici, ki sedaj velja za največjo na svetu. Planica se tako...

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Festival zimskih športov

Petnajstega Šolskega pokljuškega maratona se je udeležilo kar 1741 mladih. Skoraj petsto jih je teklo na smučeh na najkrajši razdalji.

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Vrtenje pedal na mestu

Dvoransko statično kolesarjenje je v pravem razmahu. Po vseh dvoranah oziroma centrih, ki ponujajo tovrstno vadbo, boste težko našli prosto kolo, če si ga ne boste vnaprej rezervirali.

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Najhitrejši "malar"

Aleš Udovič je eden najbolj poznanih gorenjskih rekreativcev. Dvakratni zmagovalec Franje si najbolj želi zmage na jeklenih.

GG Plus / četrtek, 17. februar 2011 / 07:00

Flander se vrača

Po poškodbi na svetovnem prvenstvu je pretekli teden že treniral na snegu. Jutri odpotuje na tekmo v Kanado, medtem pa bo med zimskimi počitnicami v okviru njegove športne akademije potekal tečaj desk...