Zgodovina žafrana in jedi z žafranom
V Škofjo Loko najprej na sprehod, potem pa še na žafranov sladoled.
Danes, 31. maja, vas ob 16.30 vabijo na vrt Loškega gradu na sprehod v družbi višje kustosinje Biljane Ristić in predavanje o žafranu z Ivanom Manganijem ter Anjo Bukudur. Biljana Ristić bo orisala zgodovino žafrana in njegovo uporabo na škofjeloškem območju ter predstavila njegovo preteklost od srednjega veka do sester uršulink in njegovo vlogo danes. Ivan Mangani in Anja Bukudur pa se že nekaj let ukvarjata z gojenjem žafrana. Predstavila bosta njegove lastnosti, načine gojenja ter uporabo v kulinariki in v zdravilne namene. Sprehod lahko nadaljujete na večerji z žafranovimi jedmi v gostilni Pr' Pepet. Ta bo ob 18. uri, na voljo pa bosta dva trihodna menija, mesni in veganski. Pri prvem bodo glavna zvezda goveja lička z milansko rižoto, pri drugem pa samo milanska rižota. Ne bo pa manjkal niti žafranov sladoled. Za več informacij se obrnite na zafran.tolmin@hotmail.com ali na gostilno Pr' Pepet.