Na Vršič bodo letos s poniji kolesarili že desetič. / Foto: Siniša Kanižaj/Red Bull Pool Content

S poniji na Vršič še desetič

Kranjska Gora – Leto 2024 je za tekmovanje Red Bull Goni Pony jubilejno. Na naš najvišji cestni prelaz Vršič se bodo jutri, v soboto, 1. junija, s startom ob 15. uri s kolesi znamke Pony podali že desetič. Vzpon z legendarnimi dvajsetpalčnimi kolesi brez prestav je danes, kot pravi organizator, že legendarna dogodivščina, dogodek sam pa več kot le športno-rekreativna dirka. Lani je bilo na startu največ udeležencev dotlej, kar 1.490, letos jih pričakujejo še več. Kdor je startal na vseh dosedanjih tekmovanjih Red Bull Goni Pony in prišel do cilja, je premagal že več kot 7.200 višinskih metrov. Če pride tudi letos in spet osvoji naš najvišji cestni prelaz, lahko osvoji svoj prvi »Goni Pony osemtisočak«. Start bo v središču Kranjske Gore, vzpon je dolg 13,5 kilometra in premaga višinsko razliko 801 meter. Pot se na tej razdalji »navije« okoli 24 tlakovanih serpentin, cilj pa je na prelazu Vršič, ki je 1.611 metrov nad morjem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 17. avgust 2017 / 08:53

Nadaljevali so zasliševanje prič

Kljub sodnim počitnicam se je zaradi pripora, izrečenega obtoženemu Metiju Plavi, v četrtek in petek nadaljevalo sojenje v primeru domnevnega izsiljevanja šenčurskega kmeta Aleša Šterna.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.