Mladi navdušili z živilskimi izdelki
Ljubljana – Na Gospodarski zbornici Slovenije je pred kratkim potekalo drugo tekmovanje s področja razvoja inovativnih živilskih izdelkov za dijake pod naslovom Ecotrophelia Slovenija Junior 2024. Vse tri nagrajene ekipe prihajajo z Biotehniškega centra Naklo. Zmagal je izdelek Meekica, kremni kozji jogurt s sadno-zelenjavno bazo, v ekipi so bile Neža Lučin, Hana Langescheid Veber, Katja Jelovčan in Petra Šturm. Drugo mesto je pripadlo izdelku Mek, suhi mešanici za veganski »šmorn« v štirih okusih, v ekipi so bile Maša Cussigh, Eva Gros, Katja Markič in Maja Peternel. Tretje mesto je osvojil izdelek Bone-bon, sadni kolagenski žele bomboni z dodatki zelišč, ekipo so sestavljale Ula Prosen, Tinkara Bajd in Taja Lesjak.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
