Selektor Terglav je določil ekipo

Slovenska moška članska hokejska reprezentanca bo po praznikih začela priprave na svetovno prvenstvo divizije I-A, selektor Edo Terglav pa je v sredo objavil širši seznam kandidatov.

V času do začetka svetovnega prvenstva bodo izbranci selektorja Eda Terglava odigrali več pripravljalnih tekem, edina domača pripravljalna tekma proti izbrani vrsti Avstrije pa bo v četrtek, 11. aprila, v Hali Tivoli z začetkom ob 19. uri. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo na prodajnih mestih Eventima.

Bled – Naša moška članska hokejska reprezentanca bo v torek, 2. aprila, začela priprave na IIHF svetovno prvenstvo divizije I-A, ki bo od 28. aprila do 4. maja potekalo v italijanskem Bolzanu. Selektor Edo Terglav je pred začetkom reprezentančnega zbora objavil širši seznam kandidatov za slovensko izbrano vrsto.

Na seznamu so vratarji Luka Kolin (SŽ Olimpija), Gašper Krošelj (Banska Bistrica, Slovaška), Matija Pintarič (Dragons de Rouen, Fra.) in Žan Us (SIJ Acroni Jesenice), branilci Rožle Bohinc (SIJ Acroni Jesenice), Aljoša Crnovič (SŽ Olimpija), Kristjan Čepon (Vasterviks, Šve.), Jan Ćosić (SŽ Olimpija), Blaž Gregorc (Bremerhaven, Nem.), Aleksandar Magovac (SŽ Olimpija), Bine Mašič (SŽ Olimpija), Matic Podlipnik (Kitzbüheler, Avs.), Urban Podrekar (Niagara Ice Dogs, Kan.), Miha Štebih (Horácká Slavia Třebíč, Češ.) in Žiga Urukalo (SIJ Acroni Jesenice) in napadalci Miha Beričič (SŽ Olimpija), Martin Bohinc (SIJ Acroni Jesenice), Jan Drozg (Amur, Rus.), Luka Gomboc (KAC, Avs.), Žiga Jeglič (Bremerhaven, Nem.), Žan Jezovšek (SIJ Acroni Jesenice), Anže Kuralt (Fehervar, Madž.), Rok Macuh (Olomuc, Češ.), Marcel Mahkovec (SŽ Olimpija), Luka Maver (Vorarlberg, Avs.), Žiga Mehle (SŽ Olimpija), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, Avs.), Robert Sabolič (VSV, Avs.), Nik Simšič (SŽ Olimpija), Jaka Sodja (SŽ Olimpija), Rok Tičar (Vienna, Avs.), Blaž Tomaževič (VSV, Avs.), Matic Török (KooKoo, Fin.), Jan Urbas (Bremerhaven, Nem.) in Miha Verlič (Bremerhaven, Nem.).

Kot so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije, se bo začetka priprav udeležila glavnina povabljenih igralcev, medtem ko se bodo drugi igralci in tudi selektor Terglav priključevali glede na zaključek klubskih tekmovanj, v katerih nastopajo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / sreda, 21. november 2007 / 07:00

Varuhinja človekovih pravic obiskala Bohinj

Bohinjska Bistrica – V četrtek se je varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik sestala z bohinjskim podžupanom Antonom Urhom. Govorila sta o ukre...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Najboljša specialka na svetu

»Gorenjski glas veliko piše o kolesarstvu in kolesarjenju, zato se spodobi, da vozite najboljšo specialko,« je dejal Sandi Gabrovšek, direktor podjetja Funsports iz Ljubljane, ter mi tako izročil na e...

Gorenjska / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Z e-kolesi po prelepi Gorenjski

Bled, Bohinj, Kranjsko Goro in druge gorenjske turistične bisere si je mogoče ogledati tudi z električnimi kolesi. Izposoditi si jih je mogoče v večini turističnih krajev, organizirajo pa tudi celodne...

Nasveti / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Tanja odgovarja

Prosim vas za pogled v mojo prihodnost. Zanima me zdravje in denar. Kaj pa moji domači, sin, hči in mož, razumevanje? Velikokrat se sprašujem, ali sem res vedno glavni krivec za vse, nared...

Razvedrilo / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Zvezdnica Zofka

Chorchyp o svojih vzponih in padcih pripoveduje v pesmi V tem življenju, Ninina Zofka pa se je na snemanju še enega videospota počutila pasje zvezdniško.

Nasveti / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

»Žejni ko pes« (2)

Prejšnji teden smo si pasje dni lajšali s pitjem hladnih zeliščnih napitkov, tokrat pa si privoščimo izjemno osvežilne sadne napitke, ki so hkrati polnega okusa. Za pripravo ne potrebujemo veliko sest...