Slastni burger z ocvrtim piščancem, krompirček in cezarjeva solata / Foto: Alenka Brun

Nekaj bi pojedla …

Ker je bila nedelja, sem najprej mi­slila, da se bom morala zadovoljiti s pico, potem pa sem se spomnila na kranjski Projekt burger. Letos pravzaprav praznuje desetletnico obstoja. Na začetku je bil lokal znan po izjemno okusnih burgerjih in glas o njih se je hitro razširil. Spletni portal Big 7 Travel ga je med petdesetimi najboljšimi uvrstil zelo visoko na lestvici priljubljenosti, obrazložitev pa je bila, da imajo odličen klasični burger z izjemno omako in ravno prave velikosti. Tako ni treba razmišljati, ali ti bo v rokah razpadel, ko boš ugriznil vanj.

Projekt burger je doslej dvakrat zamenjal lokacijo. Še vedo je v Kranju, a na Primskovem. Sodobni, bistrojsko zasnovani lokal pritegne že zaradi videza. Ime lokala pa je bilo na začetku mišljeno kot delovno ime, a se je obdržalo.

Žiga Antolina srečamo v strežbi, soproga Tea mu pomaga. »Nisem si mislila, da boste imeli odprto,« rečem namesto pozdrava in hitro ugotovim, da sem v bistvu ujela prav prvo nedeljo, ko so se odločili, da bo tudi na »gospodov dan« lokal odprt.

Seveda se je tudi Projekt burger srečal z neprijaznim obdobjem covida-19. »Ravno smo želeli odpreti na tej lokaciji, ko se je začelo obdobje korone,« je pojasnil Antolin. »Tako smo po končani epidemiji začenjali praktično znova.« A je dodal, da ne more verjeti, da je bil obisk lansko poletje tako neverjeten, je pa sicer tudi od drugih gostincev slišal, da je bilo pri njih podobno. »Pri nas je bilo videti, kot bi nas ponovno odkrili,« se je pošalil.

Meni so od začetka do danes precej obogatili, dodali so tudi steake, vendar pa še vedno ljudje pri njih največ naročajo burgerje. Zelo priljubljena je tudi cezarjeva solata, pri kateri izhajajo iz originala in jo pripravljajo s solato romano, krutoni, parmezanom in originalnim prelivom. Izbirate lahko med malo ali veliko porcijo. Večina nas to solato pozna s piščancem in tudi takšno lahko naročite. Sem in tja se najde kdo, ki mu je ljubši sendvič, dame pa po solati prisegajo na kavico s sladico roche, ki je bogata s čokolado in lešniki – sladice pripravljajo v domači kuhinji, tako kot tudi bombete za burgerje. Če pa koga »zažeja« po kakšni posebni pijači, mu lahko postrežejo tudi koktajl.

Predvsem pa sem opazila, da smo bili tisto nedeljo kar pogumni in smo v večini naročali novi burger v ponudbi, burger z ocvrtim piščancem, ki ga panirajo v drobtinah panko oziroma japonskih drobtinah, ki so precej bolj hrustljave kot tiste, ki smo jih sicer vajeni. Pri eni od miz pa sta najmlajša člana družine jedla »panko stripse«, to so panirani piščančji trakci, ki sta jih neumorno pomakala v zraven postreženo sladko-kislo omako. Mimogrede smo še izvedeli, da je otroški meni v obliki pobarvanke in se tako otroci zamotijo ter barvajo, ko čakajo na hrano; ter da so bila tokratna naročila burgerjev prijetno presenečenje, saj stranke največkrat izberejo govedino, in ne piščanca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 6. julij 2017 / 22:24

Zelo hiter maraton okoli Alp

Matej Lovše je na malenkost spremenjeni trasi Maratona Alpe Scott postavil nov najhitrejši čas ene najtežjih kolesarskih preizkušenj pri nas.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 27. februar 2024 / 07:00

Predavanje o umetnosti pospravljanja

Tržič – V Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču bo v torek, 27. februarja, ob 19. uri predavanje Tine Markun na temo Umetnost pospravljanja. Spoznali boste vplive urejenosti doma na naše življenj...

Gospodarstvo / torek, 27. februar 2024 / 20:39

Bi posodili denar državi?

Danes se na Ljubljanski borzi začenja trgovanje z obveznicami za državljane, ki jih je država izdala prvič doslej. Na ministrstvu so bili v času, ko je potekal vpis, precej skopi s podatki, kot pa...

Tržič / torek, 27. februar 2024 / 20:36

Podjetniški inkubator v Tržiču

Na Občini Tržič so podpisali gradbeno pogodbo za Podjetniški inkubator Tržič, projekt mora biti zaradi sofinancerskih sredstev zaključen do konca oktobra letos.

Zanimivosti / torek, 27. februar 2024 / 20:33

Trto pripravili na pomlad

Bled – V soboto so na Blejskem gradu slovesno izvedli rez trte, prvo zimsko-pomladno delo, ki ga v tem času opravi vsak skrben vinogradnik. »Rez ostaja najbolj strokovno vinogradnikovo opravilo ter...

Kultura / torek, 27. februar 2024 / 20:30

Umrl je Boris Jesih

V 81. letu je umrl slikar in grafik Boris Jesih.