Tudi letos Okusi Škofjeloškega
Od danes pa vse do konca januarja bo potekal tretji kulinarični festival, ki nosi ime Okusi Škofjeloškega.
Škofja Loka – Letošnji festival je združil trinajst gostiln in turističnih kmetij s Škofjeloškega, ki so se zavezale k skupni zgodbi sodelovanja in povezovanja, a ne le med seboj, temveč tudi z lokalnimi dobavitelji surovin.
Od danes dalje bo kulinarični festival Okusi Škofjeloškega potekal v vseh vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah, kjer vas bodo razvajale z unikatnimi meniji, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Tako bo moč dobrote kuharskih mojstrov okušati v Gostilni Danilo, Gostilni Inglič, Gostilni Kašča, Gostilni Lipan, Gostilni Pr' Pepet, Gostilni Starman, Gostišču Tolc, Penzionu in gostišču Lajnar, Pizzeriji Klementina, Restavraciji Na Vasi, Taverni Petra, na Turistični kmetiji Jamnk in na Turistični kmetiji Pri Marku. Enotna cena menije bo 27 evrov.
Dejstvo je, da škofjeloško območje ponuja številne kulinarične zgodbe. Raznolikost zelenjave s podeželskih vrtov, gobe in gozdni sadeži iz lokalnih gozdov, sadje s travniških sadovnjakov, sveže in zdravo meso, zelišča in med, ki ga marljivo nabirajo čebele … je osnova kulinarične ponudbe, ki so jo gostinci uvrstili v svoje jedilnike, saj se zavedajo sodobnih trendov in pomena zdravega prehranjevanja, ki temelji na sezonskih jedeh in živilih lokalnega izvora.
»S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, vključno s turističnimi kmetijami, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. S tem se postavlja tudi nov kulinarični temelj dodatne turistične ponudbe na Škofjeloškem,« pravijo organizatorji pri Razvojni agenciji Sora.