Naj zadiši po piškotih
Praznični dnevi bodo še bolj čudoviti, če jih odišavimo z vonjem sveže pečenih piškotov.
Za pripravo kakavovih piškotov s kokosom potrebujemo: 200 g moke, 80 g kokosove moke, 30 g kakava, 1 jajce, 140 g masla sobne temperature, 50 g sladkorja v prahu, pol pecilnega praška, ščep soli, marelično marmelado.
Skupaj zmešamo moko, kokosovo moko, kakav, sladkor, pecilni prašek in ščep soli. V mešanico zmešamo jajce in na kocke narezano maslo ter vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga za pol ure postavimo v hladilnik. Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na pol centimetra debelo in s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo poljubne oblike. V polovici piškotov na sredini izrežemo še manjši krogec. Piškote položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 170 °C, od 10 do 15 minut. Piškote ohladimo in tiste brez luknje namažemo z marmelado in pokrijemo s piškoti z luknjo.
Za pripravo dišavnih ovsenih piškotov potrebujemo: 200 g polnozrnate pirine moke, 100 g pirine ali pšenične bele moke, 100 g ovsenih kosmičev, 2 jajci, 200 g masla, 100 g mletega sladkorja, 1 vanilin sladkor, 1 žlica začimbne mešanice za medenjake, lupinica ene limone, 1 žličko pecilnega praška, ščep soli, 150 g čokolade.
Skupaj zmešamo obe moki, sladkor, vanilin sladkor, začimbe, limonino lupinico, pecilni prašek in sol. Dodamo na lističe narezano maslo in jajci ter vse skupaj zgnetemo v testo. Nazadnje vmešamo še ovsene kosmiče in na majhne koščke narezano čokolado. Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice in jih polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut.