Janez Udovič iz Prebačevega (levo), ustanovitelj Kranjske zimske tekaške lige, in Ivan Novak iz Mač, ki je dobil prvo tekmo uvodnega kroga nove sezone. Najhitrejši je bil na Kališče. / Foto: arhiv lige

Ligaši novo sezono začeli na Kališču

Začela se je že sedemnajsta sezona Kranjske zimske tekaške lige.

Mače – Na Kališču se je pretekli teden začela nova sezona Kranjske zimske tekaške lige, že 17. zapored. Pet tekov, trije krogi je format, ki ostaja že od začetka. Gre za poseben sistem tekaških druženj v zimskih mesecih, za katera ni startnine.

Skupinski start teka na Kališče je bil v nedeljo, udeležilo se ga je šestdeset tekačev, še dvajset se jih je na pot kadarkoli v tednu podalo posamično z merjenjem časa s pomočjo aplikacije Strava. Prvi zmagovalec je bil Ivan Novak, drugi Aleš Udovič, tretji pa Tomaž Oblak. Pri ženskah je bila daleč najhitrejša Petra Miklavčič. Kališče bo v drugem krogu na vrsti od 12. do 17. decembra, v tretjem pa od 15. do 21. januarja. Ta teden je na vrsti Sv. Jošt (od 13. do 19. novembra, od 18. do 24. decembra, od 22. do 28. januarja), sledili bodo Krvavec (od 20. do 26. novembra, od 25. do 31. decembra, od 29. januarja do 4. februarja), Mohor (od 27. novembra do 3. decembra, od 1. do 7. januarja, od 5. do 11. februarja) in Brdo (od 4. do 10. decembra, od 8. do 14. januarja, od 12. do 18. februarja).

»Sezona 2023/2024 poteka v podobnem režimu kot predhodna. Dovoljeni so tako posamični starti v določenih tedenskih okvirih kakor tudi skupinski ob nedeljah ob 9. uri. Sezona vsebuje eno spremembo, in sicer glede pribitka na dosežen čas za tiste, ki bodo uporabljali merjene z aplikacijo Strava in na posamičnih tekih startali izven uradnega starta. Ta je po novem le en odstotek, prej je bil pet,« navajajo organizatorji in poudarjajo, da je glavni namen tekov predvsem tekaško druženje in tekmovanje v športnem duhu, vseeno pa je liga popestrena s točkovanjem. Vsak tek se točkuje posebej absolutno in po kategorijah. Po končani ligi bo v domu na Sv. Joštu zaključno srečanje s podelitvijo priznanj najboljšim in najvztrajnejšim ligašem.

Kako sodelovati? »Dosedanji udeleženci obdržijo staro številko, ki so jo prejeli v prejšnjih sezonah, novi pa se morajo registrirati z e-prijavnico,« še pojasnjujejo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 12. avgust 2008 / 07:00

Tekli okoli Bohinjskega jezera

Tek štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera je prvič dobil Marko Pintar, ki je okoli jezera tekel že kot 12-letni deček. "Če bi mi takrat rekli, da bom kdaj zmagal, ne bi verjel," pravi tekač iz So...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sreda, 13. avgust 2014 / 22:22

Prihodnost naše mladine

Organizacija združenih narodov je razglasila današnji dvanajsti avgust za mednarodni dan mladih. Vprašanje se je ponudilo kar samo: kakšno prihodnost imajo mladi v Sloveniji?

Gospodarstvo / sreda, 13. avgust 2014 / 11:53

Z višjimi globami nad šušmarje

V ponedeljek, 18. avgusta, bodo začele veljati novosti, ki jih prinaša spremenjeni zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Kranjska Gora / sreda, 13. avgust 2014 / 11:52

Devet desetletij ni razlog, da bi kar obsedel

V dneh pred občinskim praznikom v Kranjski Gori je župan Jure Žerjav tudi letos obiskal vse tiste občane, ki v letošnjem letu so ali še bodo dopolnili devetdeset let. Tokrat je bilo takšnih kar dvajse...

Gospodarstvo / sreda, 13. avgust 2014 / 11:51

Brezposelnost se je julija še zmanjšala

Kranj – Po podatkih zavoda za zaposlovanje je bilo julija v Sloveniji 116.199 registrirano brezposelnih, kar je 944 manj kot julija lani in 13.644 manj kot januarja letos. V prvih sedmih mesecih se...

Tržič / sreda, 13. avgust 2014 / 11:50

V Kovorju zbiralnica divjačine

Lovska družina Dobrča je v domu Krajevne skupnosti Kovor v petek odprla sodoben živilski obrat za sprejemanje in obdelavo divjačine, ki izpolnjuje vse higienske standarde.