Za praznik dvajsetmetrska bučna rulada
Središče ob Dravi – V Središču ob Dravi je bil v soboto tradicionalni, že dvajseti Praznik buč, ki se ga je udeležilo več kot 1500 obiskovalcev iz Slovenije pa tudi iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije in celo Avstralije. Vrhunec dogodka je bila jubileju primerno velika, dvajset metrov dolga bučna rulada, ki so jo razrezali in razdelili med obiskovalce. Pravo kulinarično doživetje je bilo ekipno tekmovanje v kuhanju bučnega golaža. Ena od njegovih bistvenih sestavin je štajersko prekmursko bučno olje, ki je z geografsko označbo zaščiteno na ravni Evropske unije. Brina Robinik Kobal, udeleženka letošnjega tekmovanja MasterChef Slovenija, je pripravila burgerje s prav posebno sestavino – bučo. Praznik so poleg razstave buč, predstavitve bučnega olja in drugih izdelkov iz buč popestrili še Razstava srediških literatov in srediških ljudskih grbov, razstava slik, likovna ustvarjalnica za otroke, kantavtor Tadej Vesenjak, ki prepeva izključno v prleščini …