Dobrot je bilo mnogo, vendar so se pladnji hitro praznili. / Foto: Nika Toporiš

Drugič dišalo iz Bistr'ške kuhne

Osnovna šola Bistrica pri Tržiču je pripravila že drugo odprto kuhinjo, s katero so zbirali sredstva za šolski sklad. Prizadevajo si, da bi Bistr'ška kuhna postala tradicionalna.

Tržič – V torek, 23. maja, so pripravili odprto kuhinjo, ki so jo zaradi slabega vremena morali prestaviti v notranjost šole. Ravnateljica Dina Pintarič je pojasnila, da si prizadevajo, da bi odprta kuhinja, imenovana Bistr'ška kuhna, postala tradicionalni dogodek za dober namen.

<strong>Jedi pripravili v okviru tehniškega dne</strong>

»V okviru današnjega dne zbiramo prispevke za šolski sklad, s katerimi bomo obogatili šolski prostor, morda oblikovali kakšen nov kotiček za učence. Dogodek smo zaradi dežja odpovedali že pretekli teden, tudi tokrat pa nam vreme ni bilo usojeno. V zadnjih trenutkih smo se odločili, da se pomaknemo v notranje prostore in 'odprto kuhno' vseeno izpeljemo,« je pojasnila ravnateljica.

Otroci od 1. do 9. razreda so v okviru tehniškega dne dopoldan namenili pripravi jedi, pogovoru o pravilni in zdravi prehrani, v popoldanskih urah pa so predstavili svoje jedi. Na stojnicah je bilo mogoče uživati v sladkih in slanih prigrizkih, različnih sadnih in zelenjavnih namazih, marmeladah, sadnih nabodalih, pripravili pa so tudi delavnico poslikave obraza in foto kotiček.

Ravnateljica je še dodala, da so z idejo kulinarične tržnice razmišljali o tem, kako bi dobrodelnost združili s prijetnim druženjem in 'pocrkljali' starše.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ...&nbsp;

Nasveti / sobota, 18. september 2010 / 07:00

Jedi za poznopoletne dni

Solatni krožnik z mariniranim piščančjim mesom Sestavine: 1 gl. zelene solate, 1 gl. kodraste solate, 1 gl. radiča, pest rukole, polovico mariniranih piščančjih prs...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 2. december 2023 / 21:25

Popotnika za radovedne

»Sva arhitekta, popotnika, ljubitelja arhitekture, umetnosti, zgodovine, narave in dobre hrane,« sta knjigi na pot zapisala življenjska sopotnika Špela Kuhar in Robert Potokar. Kot po najboljši kavi v...

Gorenjska / sobota, 2. december 2023 / 21:21

Prihaja čas za smučanje

Ko na nebu zaplešejo prve snežinke in ko pogovori vse pogosteje nanesejo na načrte o smučanju, je jasno, da prihaja prava zima. Še kot otrok sem komaj...

Slovenija / sobota, 2. december 2023 / 21:20

O volilnih prevarah

Občinski odbor SDS Škofja Loka je bil organizator pogovornega večera s predsednikom SDS Janezom Janšo. Namenjen je bil predvsem predstavitvi knjige Volilne prevare Foruma Sao Paulo, pa tudi pogovoru o...

Kultura / sobota, 2. december 2023 / 21:20

Barvitost slikarjevega vsakdana

V Galeriji Miha Maleš v Kamniku je na ogled razstava likovnih del akademskega slikarja Roka Zelenka z naslovom Barvitost vsakdana. Kamničan po rodu, ki živi v Grožnjanu v hrvaški Istri, se predstavlja...

GG Plus / sobota, 2. december 2023 / 21:19

105 petkov

»Petkovi protesti med letoma 2020–2022 predstavljajo civilnodružbeno gibanje, kot ga v zgodovini Slovenije še nismo videli. Še nikoli ni bilo med oblastjo in civilno družbo tako velikega r...