Dobrot je bilo mnogo, vendar so se pladnji hitro praznili. / Foto: Nika Toporiš

Drugič dišalo iz Bistr'ške kuhne

Osnovna šola Bistrica pri Tržiču je pripravila že drugo odprto kuhinjo, s katero so zbirali sredstva za šolski sklad. Prizadevajo si, da bi Bistr'ška kuhna postala tradicionalna.

Tržič – V torek, 23. maja, so pripravili odprto kuhinjo, ki so jo zaradi slabega vremena morali prestaviti v notranjost šole. Ravnateljica Dina Pintarič je pojasnila, da si prizadevajo, da bi odprta kuhinja, imenovana Bistr'ška kuhna, postala tradicionalni dogodek za dober namen.

<strong>Jedi pripravili v okviru tehniškega dne</strong>

»V okviru današnjega dne zbiramo prispevke za šolski sklad, s katerimi bomo obogatili šolski prostor, morda oblikovali kakšen nov kotiček za učence. Dogodek smo zaradi dežja odpovedali že pretekli teden, tudi tokrat pa nam vreme ni bilo usojeno. V zadnjih trenutkih smo se odločili, da se pomaknemo v notranje prostore in 'odprto kuhno' vseeno izpeljemo,« je pojasnila ravnateljica.

Otroci od 1. do 9. razreda so v okviru tehniškega dne dopoldan namenili pripravi jedi, pogovoru o pravilni in zdravi prehrani, v popoldanskih urah pa so predstavili svoje jedi. Na stojnicah je bilo mogoče uživati v sladkih in slanih prigrizkih, različnih sadnih in zelenjavnih namazih, marmeladah, sadnih nabodalih, pripravili pa so tudi delavnico poslikave obraza in foto kotiček.

Ravnateljica je še dodala, da so z idejo kulinarične tržnice razmišljali o tem, kako bi dobrodelnost združili s prijetnim druženjem in 'pocrkljali' starše.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ...&nbsp;

Gospodarstvo / ponedeljek, 26. december 2016 / 12:05

Velik napredek v petindvajsetih letih

V petindvajsetih letih, kolikor časa v Sloveniji deluje Društvo rejcev goved črno-bele pasme, so rejci tovrstne pasme goved dosegli velik napredek.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Okusi Mediterana v restavraciji Galerija Dali

Gaspačo s škampi&nbsp;– hladna paradižnikova juha tradicionalna španska jed za 4 osebe: 1&nbsp;kg par...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Soba za babico

V nekdanji otroški sobici je nastala soba za babico.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Sami poskrbimo za varen dom

Za boljšo varnost svojega doma lahko veliko naredimo sami, z nekaj denarja pa lahko stanovanje ali hiša postane prava trdnjava.

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Netipični gležnar

Jeseni se ob ozko oprijetih kavbojkah, francosko krojenih balonarjih in širokih paletah majic, na žensko nogo vrača tako imenovani netipični gležnar, škorenjc, ki sega do gležnjev ali preprosto rečeno...

Splošno / sreda, 12. september 2007 / 07:00

Škarje, platno in sponke

V portoroškem večeru je modni ustvarjalec predstavil idejo o kreativnosti občinstva. Za obleko sta včasih dovolj le blago in sponke. Pa nekaj domišljije.