Izglasovali že nove projekte

Znani so projekti, ki bodo izvedeni v okviru participativnega proračuna Občine Medvode za leti 2023 in 2024. Zanje je na voljo štiristo tisoč evrov proračunskega denarja.

Medvode – V Občini Medvode zaključujejo izvajanje prvega cikla participativnega proračuna, znani pa so tudi že projekti, ki bodo realizirani v prihodnjih dveh letih.

Med 5. in 11. decembrom so namreč občani lahko glasovali za projekte, predlagane v participativnem proračunu Občine Medvode Sodeluj in glasuj! za leti 2023 in 2024, za katere je na voljo štiristo tisoč evrov proračunskega denarja. Izbirali so med 59 projekti znotraj 11 območij. Svoj glas je oddalo 1.398 občank in občanov oziroma 10 odstotkov od 14.032 glasovalnih upravičencev. »Komisija za participativni proračun Občine Medvode je preverila in potrdila rezultate glasovanja. Iz občinskih proračunov za leti 2023 in 2024 bo financirana izvedba tistih projektov, ki so na glasovanju na posameznem območju prejeli največ glasov. V primerih, ko so na posameznem območju ostala nerazporejena sredstva, bodo izvedeni tudi najvišje uvrščeni predlogi, ki jih je s preostalimi sredstvi še mogoče financirati. Izglasovanih je bilo 32 projektov v skupni vrednosti 353.500 evrov. Izglasovane projekte bomo v naslednji, četrti fazi projekta umestili v proračun Občine Medvode za leti 2023 in 2024, jim dodelili nosilce, zadolžene za izvedbo, iz Občinske uprave Občine Medvode in pripravili okviren terminski plan izvedbe. Izvajanje projektov se bo razporedilo v časovnem obdobju do 31. decembra 2024,« pojasnjujejo na Občini Medvode.

Opisi vseh doslej izglasovanih projektov oziroma vseh projektov, ki so bili predlagani lani in letos, so objavljeni na spletni strani www.sodelujinglasuj.si.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sobota, 15. junij 2019 / 10:59

Ples kresne noči

Prejšnji petek, v času bližajočega se poletnega solsticija, je Rotary klub Tržič Naklo v Dvorani tržiških olimpijcev priredil tradicionalno, že četrto dobrodelno prireditev Ples kresne noči.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 29. december 2022 / 18:38

Register kmetijskih gospodarstev ne deluje

Kranj – Z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so sporočili, da aplikacija za vodenje registra kmetijskih gospodarstev od 30. decembra do 20. januarja ne bo delovala. V tem času bodo a...

Gospodarstvo / četrtek, 29. december 2022 / 18:37

Iz tujine dobro skrbi za gozdove

Čeprav Otokar Pogačnik, (so)lastnik posestva Krumperk, živi v tujini, dobro skrbi za gozdove.

Rekreacija / četrtek, 29. december 2022 / 18:35

Glasovi kolesarji v letu 2022

Panoramski kolesarji smo se letos potepali na petih izletih in skupno z različnimi skupinami na njih preživeli 23 dni. V maju smo z barko pluli po kvarnerskih otokih. V drugi polovici maja je bilo...

Zanimivosti / četrtek, 29. december 2022 / 18:33

Priljubljeni praznični paneton

V nekem obdobju svojega življenja Šenčurjan Andraž Bajželj ni natanko vedel, kam ga bo zanesla pot. Potem je odkril peko z drožmi in danes je okus njegovega panetona s čokolado takšen, da ga lahko opi...

Kamnik / četrtek, 29. december 2022 / 18:32

Vodni sistem je občutljiv

V teh dneh se zaključuje projekt Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, namenjen ozaveščanju o pomenu ohranjanja čiste pitne vode in premišljenemu razvoju turizma..