Spreminjajo namensko rabo zemljišča ob hotelu

Kot poudarjajo, to ne pomeni, da ukinjajo turizem.

Preddvor – Maja letos je bil hotel Alma ob jezeru Črnava v Preddvoru prodan, a do danes se ni prav veliko spremenilo. Na Občini Preddvor odgovorov novega latnika na ključna zastavljena vprašanja – kaj bodo naredili, kdaj, kaj bodo z občinsko zemljo, kdaj bodo začeli določene postopke, kako bodo sanirali grad – še niso dobili. Zato so se odločili spremeniti namensko rabo na zgornjem in spodnjem platoju pri hotelu v zelene, parkovne površine. A kot poudarjajo, to ne pomeni, da ukinjajo turizem. »Ostajajo grad, hotel, grajski park, parkovne in športne površine. Potencialni novi hotel se bo selil na drugo lokacijo, nazaj pa bomo vrnili že prvotno čolnarno in uredili plažo,« pravi Rok Roblek, župan Preddvora. »Ključno je, da smo ob prodaji v potrdilo o namenski rabi dali zahtevo, da se s prihodnjim lastnikom sestanemo in da še pred nakupom uskladimo medsebojne strategije. Menim, da se kupec o vseh pogojih pred nakupom ni ustrezno informiral,« razmišlja župan. Dodaja še, da če bi bil kupec iskren, bi mu bilo v interesu sodelovanje z občino.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / nedelja, 22. maj 2022 / 14:15

Naj športnik je Žan Košir

Športna zveza Tržič je v sodelovanju z Občino Tržič na prireditvi v tržiškem kulturnem centru razglasila najboljšega in najobetavnejšega športnika Tržiča v letu 2021 in športnikom podelila še druga pr...

Objavljeno na isti dan


Kultura / petek, 4. julij 2014 / 18:25

Kup težav s Katarino

Komedija Milana Grgića Zbudi se, žena gre v režiji Konrada Pižorna – Kondija v izvedbi dramske skupine KUD Fran Saleški Finžgar Senica je navdušila številno občinstvo. Ta vikend še tri ponovitve.

GG Plus / petek, 4. julij 2014 / 17:43

Po sto letih za naslednjih sto

V okviru prireditev ob letošnjem Kovaškem šmarnu bodo danes, v petek, 4. julija, ob 18. uri v Kovaškem muzeju v Kropi predstavili restavriran gledališki zastor iz leta 1913.

Preddvor / petek, 4. julij 2014 / 16:23

Na Zaplati novo planinsko zavetišče

Eden od osrednjih dogodkov letošnjega praznovanja v občini Preddvor bo jutrišnje odprtje novega planinskega zavetišča na Zaplati.

Razvedrilo / petek, 4. julij 2014 / 11:04

Desetnica zasedla ulice

Tkanina mesta: štiri dni so tudi kranjske ulice utripale v ritmu Ane Desetnice – največjega mednarodnega festivala uličnega gledališča pri nas.

Kronika / petek, 4. julij 2014 / 11:02

Ropal zaradi zasvojenosti

Tržičanu Nejcu Valjavcu zaradi ropa trgovine Gacho v Kovorju in poskusa ropa tržiške trgovine Zrno leto pogojne kazni s štiriletno preizkusno dobo.