Prihodnje poletje konec kloriranja

Na vodnem zajetju Peričnik se začenja projekt vgradnje UV-dezinfektorja, ki bo nadomestil potrebo po kloriranju. Pričakujejo, da bo vodo tudi manjkrat treba prekuhavati.

Pogodbena vrednost znaša skoraj milijon evrov, investicija pa bo financirana iz občinskega proračuna.

Jesenice – Čeprav so se na Jesenicah še pred leti lahko pohvalili, da pijejo eno najboljših vod v državi, pa morajo zadnja leta občani pitno vodo pogosto prekuhavati. Poleg tega so vodo iz zajetja Peričnik predlani začeli klorirati, kar je naletelo na veliko negodovanja občanov. Občina Jesenice je tako že pred časom začela iskati rešitve za vodno zajetje Peričnik in naročila analize in strokovna mnenja, na osnovi katerih bodo zdaj na vodno zajetje vgradili UV-dezinfektor. Pogodbo za milijon evrov vredno investicijo je jeseniški župan Blaž Račič prejšnji teden podpisal s Klavdijo Babnik, direktorico podjetja HIP PLUS, ki je bilo izbrano za izvajalca del.

Ob tem je Račič poudaril, da je oskrba z vodo najvišja prioriteta občinske uprave. Investicija se po nekaj težavah – prvi javni razpis za izbiro izvajalca je bil namreč zaradi neustrezne ponudbe neuspešen – tako lahko začne. Dela morajo biti zaključena najkasneje do konca julija prihodnje leto.

Kot je povedal župan, bo vgradnja UV-dezinfektorja odpravila stalno dezinfekcijo sistema s hipokloritom, obenem pa tudi delno odpravila ukrep prekuhavanja ob manjših prekoračitvah motnosti vodnega vira.

Tudi obnova odseka vodovoda

Poleg vgradnje UV-dezinfektorja bodo obnovili tudi odsek vodovoda med glavnim jaškom za vgradnjo UV-dezinfektorja in jaškom za vzdrževanje tlaka.

Občina Jesenice je za odpravo dezinfekcije s hipokloritom že lani naročila projektno dokumentacijo, letos pa je pridobila tudi služnosti lastnikov na trasi cevovoda.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / ponedeljek, 13. junij 2016 / 11:19

Že petdeset let ples je naš svet

Folklorna skupina Karavanke je zaplesala in zapela za prvih petdeset let delovanja. Do konca leta bodo organizirali še nekaj jubilejnih dogodkov.

Objavljeno na isti dan


Bled / sreda, 11. junij 2008 / 07:00

Vila Bled v najem Sportini

Bled – Družba Condor Real, ki deluje v sklopu poslovne skupine Sportina Group, je danes z vlado Republike Slovenije podpisala dolgoročno najemno pogodbo za Vilo Bled in Pristavo....

Gospodarstvo / sreda, 11. junij 2008 / 07:00

Zmagala Kmečka lista

Na nedeljskih volitvah v kmetijsko gozdarsko zbornico je po neuradnih rezultatih zmagala Kmečka lista.

Šport / sreda, 11. junij 2008 / 07:00

Tine Urnaut zapušča odbojkarske prvake

Kot kaže, bo odbojkarski klub ACH Volley v novi sezoni nastopal s precej spremenjenim moštvom.

Kultura / sreda, 11. junij 2008 / 07:00

Letni koncert Šenčurskega zvona

Srednja vas - Mešani pevski zbor Šenčurski zvon je v petek drugič zapored v cerkvici svete Radegunde v Srednji vasi priredil letni koncert. Zbor se je tokrat predstavil z novim i...

Zanimivosti / sreda, 11. junij 2008 / 07:00

Italijani odhajajo, prihajajo Ciprčani

V okviru projekta Barve Evropske unije je kranjski župan Damijan Perne sprejel tudi delegacijo pobratenega Rivolija.