V Lajšah znova zadišalo po kolinah
Predsednik društva Bojan Pfajfar je zadovoljen, da praznik kolin v Lajše nad Selci privablja vse več obiskovalcev, ne le iz Selške doline, pač pa tudi od drugod.
Lajše – Po dveh letih premora zaradi covida je Športno-kulturno turistično društvo (ŠKTD) Lajše minulo nedeljo znova priredilo tradicionalno etnografsko prireditev Koline. Kot običajno je potekala na turistični kmetiji pri Štihlnu. Ta je znana po pečenicah, krvavicah in kračah pa tudi sicer so koline še danes razširjenje po Selški dolini, zato so se v ŠKTD Lajše odločili, da jim posvetijo posebno prireditev. Predsednik društva Bojan Pfajfar je zadovoljen, da praznik kolin v Lajše nad Selci privablja vse več obiskovalcev, ne le iz Selške doline, pač pa tudi od drugod. Člani društva so jim ponudili krvavice in pečenice z zeljem ter pečenko, najmlajše pa so razveselili s hrenovkami. Mesar Janez Pogačnik iz Nemilj je prikazal razsek svinjske polovice, povedal, za kaj se uporabljajo določeni kosi mesa in se dotaknil tudi starih postopkov, povezanih s kolinami.