Tara Zupančič / Foto: arhiv Pop TV

Gorenjka in Prekmurje

Nedavno se je na male zaslone vrnila Kuhinja na kolesih. V tej sezoni je voditeljske vajeti prevzela Tara Zupančič.

Televizijska Kuhinja na kolesih letos potuje po Prekmurju in raziskuje njegove lepote, tradicijo, zgodovino in kulinarične značilnosti. Po neskončnih cestah na oni strani Mure potujočo kuhinjo tokrat »šofira« voditeljica Tara Zupančič. Z lokalnimi kuharskimi mojstri spoznava domače lepote in dobrote. Z njimi kuha, seklja, veliko klepeta in se uči prekmurskih jedi in besed. Vzporedno s Kuhinjo pa je na Pop TV prišla še ena nova, magazinska tedenska oddaja, v kateri Tanja Postružnik Koren in Matjaž Javšnik odkrivata lepote Slovenije. Poimenovali so jo Zelena dežela. Nas pa je zanimalo, kako se je Zupančičeva, ki je sicer Gorenjka, znašla v kuharskem kamiončku in se podala po prekmurskih ravnicah

Od plesnih tem in glamuroznih oblek k rahlo drugačni Tari in h kulinarični temi ...

Res precej velika razlika, ki je prišla čisto nepričakovano in se skoraj ne bi zgodila. Ampak potem sem v oddaji videla potencial, izredno mi je namreč všeč to, da poleg kuhanja raziskujem še območje, ki ga po mojem mnenju pozna premalo ljudi, tudi sama ga nisem. Vsi, ki ga poznajo, pa so mi pa enotno rekli, da tam živijo res dobri ljudje.

So vam predhodniki, ki so že bili v čevljih voditeljev Kuhinje na kolesih, dali že kakšna navodila, kako je vse skupaj videti? Morate biti na kaj še prav posebno pozorni?

Pravzaprav nisem imela nobenih stikov z njimi. Se mi zdi, da je oddaja tudi tako zastavljena, da jo mora vsak voditelj zapeljati na svoj način, iz nje razviti vsebine in jih po svojem občutku tudi predstaviti gledalcem. V tem je pravzaprav tudi njej čar. Gorenjka v Prekmurju s svojo govorico je že eden izmed teh elementov.

Gorenjci kar radi zaidemo v Prekmurje, največkrat na dopust. Ste že kdaj dopustovali tam?

Bila sem tam zelo na kratko, z motorjem lansko sezono. Ravno toliko, da sem spoznala, kako lepi in navdihujoči so ti kraji. In tudi ljudje: dobri, prijazni in toplosrčni.

Ali sami sicer raje okušate ali kuhate? Ste tudi v kuhinji kreativni?

Zagotovo raje jem – kreativa v moji kuhinji sicer obstaja, ampak bolj v smislu improviziranja, takrat ko »moram«.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 25. december 2007 / 07:00

Zagorelo zaradi pregretja dimnika

Sveti Duh – V nedeljo ob 23.30 je izbruhnil požar na ostrešju novozgrajene stanovanjske hiše pri Svetem Duhu. Ogenj je uničil celotno strešno konstrukcijo, streho ter mavčne plošče z izola...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / / 12:50

Šeširjeve nepremičnine prodane

Tretji poskus prodaje nepremičnin škofjeloške tovarne klobukov Šešir v stečaju je uspel. Nepremičnine na Spodnjem trgu so julija prodali.

Jezersko / / 12:49

Bog daj gosto trav'co rast', sv. Neža pa naj nam pomaga jarce past'

Pred šestdesetimi leti, ko so na Jezerskem prvič organizirali etnografsko prireditev Ovčarski bal, je bilo planšarstvo v njihovi dolini v zadnjih zdihljajih, kmalu je docela zamrlo, zato se domačinom...

Kranj / / 12:48

Prevzem novega vozila

V soboto so v Prostovoljnem gasilskem društvu Podblica slavnostno prevzeli novo gasilsko vozilo za prevoz gasilcev.

Rekreacija / / 12:48

S kajakom odkrival lepote Lofotov

Marjan Pevec je zadnjih deset let navdušen nad kajakom in z njim je preveslal že skoraj cel Jadran, letos pa se je podal na sever Evrope, na Norveško, kjer je veslal po Lofotih.

Razvedrilo / / 12:48

Prvi festival vin na Bledu

Na slavni blejski oziroma Jezerski promenadi ste ves konec tedna lahko okušali različna vina iz različnih slovenskih vinorodnih okolišev. Kovnica zgodb je organizirala prvi Blejski vinski festival.