Čokoladni kolač s slivami in jogurtom
Sezona sliv še ni minila in še je čas, da jih spremenimo v izvrstno sladico.
Za pripravo čokoladnega kolača s slivami in jogurtom potrebujemo: za biskvit: 300 g svežih zrelih sliv, 120 g masla, 150 g temne čokolade, 4 jajca, 150 g sladkorja, 100 g moke, 100 g navadnega jogurta, 1 pecilni prašek, 1 žlico temnega kakava, ščep soli; za jogurtov nadev: 3,5 dl smetane, 500 g grškega jogurta ali skyra, 4 liste želatine, 120 g sladkorja.
Priprava biskvita: slive izkoščičimo in jih zmeljemo v gladko kašo. Čokolado in maslo nadrobimo v skodelico ter ju stopimo nad parno kopeljo. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, kakav in sol. V drugi posodi penasto umešamo jajca s sladkorjem. Jajčni zmesi nato primešamo jogurt in stopljeno čokolado z maslom ter slivovo kašo. Nazadnje postopoma vmešamo še mešanico moke. Maso vlijemo v srednje velik pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 45 minut.
Priprava kreme: Želatino namočimo za 10 minut v hladni vodi. 1 dl smetane segrejemo do vretja ter vanjo vmešamo namočeno in ožeto želatino. Odstavimo s štedilnika in mešamo, da se želatina raztopi. Preostalo smetano stepemo. Skupaj zmešamo jogurt in sladkor ter mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Nato prilijemo ohlajeno smetano z raztopljeno želatino in premešamo. Nazadnje z lopatko vmešamo še stepeno smetano.
Kremo prelijemo čez pečen in ohlajen biskvit. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se vse skupaj dobro ohladi in shladi.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

