Domače dobrote na Brdu
Park Brdo pri Kranju je v nedeljo gostil Dan domačih dobrot, pravijo, da največjo tržnico domačih pridelkov in izdelkov na Gorenjskem. Vreme je zdržalo, čeprav je bilo na trenutke videti, kot da bo nebo zdaj zdaj zajokalo.
Dan domačih dobrot je bil zelo dobro obiskan, k čemur je zagotovo pripomogel tudi brezplačni avtobus iz Kranja.
Dogodek je bil namenjen tako degustiranju kot tudi nakupovanju in seznanjanju z različnimi dobrotami lokalne domače pridelave s poudarkom na gorenjski pokrajini. Poleg precejšnjega števila stojnic, kjer so prevladovali stojničarji z mlečnimi in mesnimi izdelki, kar precej je bilo tudi takih z medom, ter bogate kulinarične ponudbe na Račjem otoku je bila vrsta tudi za sladoled pred Kavarno Zois. Otroci so izjemno uživali v rokodelski delavnici izdelave loških kruhkov, se med drugim preizkušali v pripravi mošta, pritegnila jih je izdelava sveč iz čebeljega voska, Podbreška potica in njene sestavine pa so že bolj zanimale odrasle. Srečali smo še škrata Krančka, stojnica Gorenjskega muzeja je ponujala ogled predstavitve izdelave »putra« po starem. Tudi za sladokusce se je našlo kaj okusnega na stojnicah – na primer tortice na palčki, različni štruklji, cesarski praženec z marmelado. Oglasili so se člani Folklorne skupine Iskraemeco in mimogrede smo izvedeli, da so nedavno na spletu objavili poziv, da če bi se jim radi pridružili, vpisujejo – in sicer v Kulturnem domu Predoslje 23. septembra ob 19. uri.