Nekaj panojev je postavljenih tudi pred cerkvijo na Šutni. / Foto: Jasna Paladin

Gorski reševalci na ogled v središču

A tokrat na razstavi, saj kamniški gorski reševalci ob stoletnici svojega delovanja aktivnosti društva predstavljajo na panojih na Glavnem trgu in na Šutni.

Kamnik – Ob stoletnici organiziranega gorskega reševanja na Kamniškem je Društvo GRS Kamnik v sodelovanju s Turistično informacijskim centrom Kamnik postavilo panojsko razstavo na prostem z naslovom Sto let organiziranega gorskega reševanja na Kamniškem.

Gorski reševalci svoje aktivnosti predstavljajo na dvanajstih obojestranskih panojih, ki so postavljeni na Glavnem trgu in na Šutni. Med drugim skozi fotografije predstavijo svoje nove prostore, vaje letne in zimske reševalne tehnike ter drugih usposabljanj, denimo izvajanje prve pomoči in reševanje s helikopterjem, nekaj starih fotografij, pa tudi statistiko, območje reševanja, ki ga pokrivajo, skupinsko fotografijo vseh aktivnih reševalcev GRS Kamnik, nekaj fotografij samih intervencij, ne manjkajo pa niti napotki za varnejši obisk gora, saj je ena od njihovih zelo pomembnih dejavnosti tudi vzgoja in informiranje planincev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 17. junij 2016 / 13:31

Nova stanovanja na Jesenicah

Jesenice so dobile 62 novih stanovanj v soseski Gorenjski sonček. Cena kvadratnega metra je od 1250 do 1350 evrov, za mlade družine pa so pripravili posebno ponudbo še cenejših stanovanj.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 3. avgust 2022 / 14:52

Malce smole, a vseeno zadovoljni

Na letošnji gasilski olimpijadi, ki je med 17. in 24. julijem potekala v Celju, so sodelovale tudi tri gorenjske ekipe. Članice B iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Žiri so v svoji kategoriji...

Kamnik / sreda, 3. avgust 2022 / 14:48

Gorski reševalci na ogled v središču

A tokrat na razstavi, saj kamniški gorski reševalci ob stoletnici svojega delovanja aktivnosti društva predstavljajo na panojih na Glavnem trgu in na Šutni.

Zanimivosti / sreda, 3. avgust 2022 / 14:45

Kosci, 5. del

Morda najznačilnejše pa tudi najtežje kmečko delo je v mojih mladih letih bila košnja. Spomin se mi vrača v tista otroška leta, ko sem bosonog koscem prinašal vodo. Takrat so si ti žejo ga...

Nasveti / sreda, 3. avgust 2022 / 14:41

Borovničeva galeta

Enostavno krhko testo in preprost borovničev nadev, ki skupaj tvorita božansko galeto. S testom lahko obložimo pekač za pite in nanj nadevamo nadev ali pa ga preprosto razvaljamo v krog in nanj raz...

Razvedrilo / sreda, 3. avgust 2022 / 14:35

Živahni petki

V petek so se ljubitelji glasbe in slastnih grižljajev še zadnjič letos srečali v Parku Evropa v Kamniku. Kul petek se sedaj seli v Slovenia Eco Resort.