Iskanje rešitev izzivov energetike

Mladi talenti v sodelovanju z zaposlenimi iščejo odgovore na izzive s področja slovenske energetike.

Kranj – To poletje je pri Elektru Gorenjska zaživela Poletna šola Transformator, s katero želijo povezati izbrane talente in strokovnjake Skupine Elektro Gorenjska in aktivno prispevati k uvajanju inovativnih rešitev v slovensko energetiko.

Kot pravijo v Skupini, so v poletno šolo vključeni nadarjeni študentje tako različnih naravoslovnih študij kot tudi z družboslovnih področij. "V okviru individualnih projektnih nalog bodo v sodelovanju z zaposlenimi Skupine Elektro Gorenjska inovirali in oblikovali odgovore na izzive s področij preprečevanja energetske revščine, vzpostavljanja samooskrbnih energetskih skupnosti, razogljičenja, digitalizacije distribucijskega omrežja in poslovnih procesov in vzpostavljanja lokalnega trga s prožnostjo aktivnega odjema v Sloveniji," so pojasnili pri Elektru Gorenjska.

Šola, ki bo potekala do septembra, bo med drugim vključevala praktično delo, mentorstvo, kroženje po oddelkih, študijske ekskurzije, terensko delo, timsko sodelovanje, strokovna predavanja in individualno projektno delo.

Gre za prvo tovrstno prakso v organizaciji slovenskega elektrodistribucijskega podjetja na temo iskanja rešitev za razogljičenje in digitalizacijo slovenske energetike.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / četrtek, 23. julij 2020 / 22:09

Gradnje v polnem teku

V dobrem letu in pol mandata kamniškega župana Mateja Slaparja se je nabralo kar nekaj že izvedenih gradbenih projektov, razveseljivo pa je, da gradbeni stroji delajo tudi to poletje. Le gneče na cest...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Sklad TNP ohranja vrednost premoženja

Delničarji Sklada TNP bodo tudi v prihodnje ostajali brez dividend, vendar naj bi vrednost premoženja rasla skupaj z vrednostjo turističnih naložb v Triglavskem narodnem parku.

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Gostilničar, ki je postal hotelir

Marjan Marinšek je lastnik gostilne v Naklem, ki ima več kot sedemdesetletno tradicijo. Septembra bo odprl nov hotel s 110 posteljami ter prostori za šport in sprostitev, ki bo imel tri zvezdice. Nalo...

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Oslabitve zmanjšale dobiček

Banka NLB je v prvem polletju dosegla 97,1 milijona evrov dobička, ki pa se je zaradi oblikovanih rezervacij zmanjšal na 35,7 milijona evrov.

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Probanka izdala obveznice

Ljubljana - Probanka je izdala za 15 milijonov evrov obveznic, vsaka je nominalno vredna tisoč evrov. Glavnica bo dospela v plačilo 24. junija 2016, obrestna mera je nespremenlji...

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Zaplet s pokojninskim skladom

Kapitalska družba je oblikovala rezervacije, agencija je zahtevala neposredno vplačilo.