Foto: Nik Bertoncelj

Košnja

Nedavne obilne padavine so vplivale na hitrejšo rast trave – tudi na javnih površinah. Visoka trava ter drugo rastlinje ob cesti sta zlasti na nepreglednih ovinkih lahko nevarna tako za voznike kot za druge udeležence v prometu. Takole marljivo so se košnje trave in obrezovanja rastlinja ob občinskih cestah lotili na Jesenicah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 16. avgust 2009 / 07:00

Ropar zahteval tudi bureke

Dvaindvajsetletni Kranjčan Damijan Bečkanović zanika, da bi 4. aprila oropal kiosk s hitro prehrano pred hotelom Creina v Kranju. Ropar je tedaj vzel sedemdeset evrov in nekaj burekov.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:08

Razvijali nove kompetence

V Strokovni tehniški gimnaziji Šolskega centra Kranj so za dijake pripravili Teden podjetnosti.

Škofja Loka / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:07

Kako z vozičkom na grad

Škofja Loka – Da je za vzpon do Loškega gradu treba malce več napora, je jasno od nekdaj, pot na grad, kjer je treba na začetku in koncu premagati tudi nekaj stopnic, pa je zlasti za mamice z vozič...

Kronika / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:05

Vlomili v vrtno uto

Domžale – V Domžalah je minuli konec tedna nekdo vlomil v vrtno lopo, iz katere je ukradel kolo in visokotlačni čistilec. Lastnik je prijavil za okoli 1500 evrov škode.

Mularija / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:04

Promocija lesarstva

V kreativnem otroškem mestu Minicity v Ljubljani so v začetku oktobra odprli interaktivno igralno enoto – Lesarsko delavnico, ki je namenjena promociji lesarskega poklica med otroki.

Nasveti / četrtek, 21. oktober 2021 / 14:49

Kokosova torta z gozdnimi sadeži

Sladko-kisla kombinacija kokosa in gozdnih sadežev, kombinacija, s katero ne moremo zgrešiti pri pripravi torte.