Karim Veinhandl in Haya Veinhandl Obaid sta prejela nagradi za najperspektivnejša športnika.

Praznično v Komendi

V Komendi so triindvajseti občinski praznik počastili s slovesnostjo, na kateri so podelili tudi priznanji najperspektivnejšima športnikoma.

Komenda – V nedeljo so v Komendi praznovali 23. občinski praznik. Ob tej priložnosti so v telovadnici šole v Mostah pripravili tudi osrednjo občinsko slovesnost, ki so jo s kulturnim programom popestrili godbeniki Godbe Komenda in pevka Nuša Derenda.

Zbrane je pozdravil tudi minister za obrambo Matej Tonin, ki je spomnil na statistične kazalce, ki občino uvrščajo med tiste, v katerih se najbolje živi, ter občini izročil tudi posebno spominsko plaketo kot priznanje za kvalitetno delo v sistemu zaščite in reševanja. Slavnostni govornik pa je bil župan Stanislav Poglajen, ki je minulo obdobje sicer označil kot težko, a uspešno. »Ocenjujem, da smo tudi v zadnjem obdobju z občinsko upravo ob podpori občinskih svetnic in svetnikov dobro in uspešno delali v okviru danih možnosti. Zadnje obdobje nam prav gotovo ni bilo naklonjeno. Bilo je in je še vedno težko,« je dejal in se dotaknil tudi nekaterih pomembnejših občinskih investicij.

Med njimi je poudaril nekaj pomembnih projektov, ki so se jih lotili. Spomnil je na obnovo ploščadi pred mrliškimi vežicami in izgradnjo žarne stene. Opozoril je tudi na gradnjo krvavškega vodovoda – občina namreč kot ena izmed petih občin sodeluje pri tem velikem projektu. Kmalu se bodo veselili tudi sprejema prvih stanovalcev v novem domu starostnikov, ki ga sicer gradi zasebno podjetje, v Komendi pa so ga nestrpno čakali dolga leta. Lani so s pridobitvijo uporabnega dovoljenja zaključili gradnjo kanalizacije, obnovo cest in druge infrastrukture v naseljih Breg, Klanec in Nasovče. Uredili so tudi štiri otroška igrišča.

Osvetlil je tudi načrte občine. Med njimi je še posebej poudaril ureditev zadrževalnika Tunjiščice, ki je pogoj za izgradnjo nove telovadnice šole v Mostah, izgradnjo državne ceste na odseku Mengeš–Vodice ter dokončno zaprtje odlagališča inertnih odpadkov v Suhadolah.

V Komendi tokrat občinskih nagrad niso podelili, saj je na razpis prispel le en predlog, ki pa ni ustrezal pogojem. Nagradi pa sta v kategoriji do 15 let prejela mlada in perspektivna športnika Haya Veinhandl Obaid in Karim Veinhandl. Oba sta člana Društva borilnih veščin Komenda in sta v minulem letu požela izjemne uspehe v judu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 17. junij 2010 / 07:00

Tiha, a nevarna bolezen

Za globoko vensko trombozo v Sloveniji zboli približno tri tisoč ljudi na leto. Simptomi se pokažejo, ko je bolezen že razvita. Bolnik v nogi čuti bolečino, noga oteče in postane vroča.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 4. december 2008 / 07:00

Zastonj prepleskali bolnišnico

V jeseniški bolnišnici je potekalo državno tekmovanje slikopleskarjev. In najboljši rezultat? Na novo prepleskane stene bolnišnice!

Gospodarstvo / četrtek, 4. december 2008 / 07:00

Vsako pisanje ni birokracija

Mag. Miran Naglič: "Kmetje bi brez pomoči kmetijskih svetovalcev pri pripravi vlog težko izkoristili ponujeni državni in evropski denar."

Gospodarstvo / četrtek, 4. december 2008 / 07:00

Gorenjski čebelarji se bodo združili

Gorenjska čebelarska društva, ki so zdaj vključena v dve zvezi, naj bi se združila v enotno Čebelarsko zvezo Gorenjske.

Gospodarstvo / četrtek, 4. december 2008 / 07:00

Arhitektura domov znanih Slovencev

Časopisno založniška družba Kmečki glas je s sofinanciranjem ministrstva za kulturo in s podporo Gorenjske banke izdala knjigo z naslovom Arhitektura domov znanih Slovencev.

Gospodarstvo / četrtek, 4. december 2008 / 07:00

V novembru spet deflacija

Vse od polletja povprečje cen življenjskih potrebščin ne narašča več. Tri mesece se povprečje ni spremenilo, v juliju in novembru pa je statistika zabeležila padec.