Zaključna konvencija Slovenske demokratske stranke / Foto: Primož Pičulin

Sodelovanje je ključnega pomena

V torek je v Medvodah potekala zaključna konvencija Slovenske demokratske stranke (SDS) v kampanji za državnozborske volitve. Osrednji govornik je bil predsednik stranke in predsednik vlade Janez Janša.

Medvode – Kot je omenil Janša, se Slovenija prvič po letu 2008 odpravlja na redne volitve. Po njegovih besedah se SDS, ki je vlado vodila dobri dve leti, nanje podaja mirno, saj so naredili vse, kar je bilo mogoče. Med dosežki je navedel deset protikoronskih paketov in gradbene projekte, ki potekajo po celi Sloveniji. »Razlika se vidi, mogoče še ne pri tistih stvareh, ki so šele v razvojnih načrtih, v projektih, ampak mnoge lopate so že zasajene in mnoge stvari postajajo iz besed realnost,« je dejal in omenil, da si Gorenjska zasluži spodobno regionalno bolnišnico.

Poudaril je še, da je sodelovanje ključnega pomena ne samo za Slovenijo, temveč za cel planet, ob tem pa opomnil na tragedijo v Ukrajini. Med drugim je še dejal, da bodo Slovenijo do leta 2030 popeljali med 15 gospodarsko najbolj razvitih držav, in ob koncu napovedal, da se bo SDS bojevala za volivce vse do zadnje preštete in preverjene glasovnice.

Podporo SDS in Janši sta izrazila tudi prisotni vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber in v video nagovoru poljski premier Mateusz Morawiecki. Zbrane so nagovorili še državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vinko Gorenak, podpredsednica SDM Simona Purkat, minister za kulturo Vasko Simoniti ter evropska poslanka in podpredsednica SDS Romana Tomc.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 1. oktober 2008 / 07:00

Teja dvakratna prvakinja

Junakinja svetovnega prvenstva v letnem biatlonu Teja Gregorin si tudi pozimi želi prehitevati tekmice.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 22. april 2022 / 17:41

Brezposelnost se je najbolj znižala na Gorenjskem

Brezposelnost se še naprej znižuje in je dosegla drugo najnižjo vrednost v zgodovini merjenja. Na letni ravni je največji upad beležila kranjska območna služba Zavoda za zaposlovanje.

Volitve 2019 / petek, 22. april 2022 / 17:38

Sodelovanje je ključnega pomena

V torek je v Medvodah potekala zaključna konvencija Slovenske demokratske stranke (SDS) v kampanji za državnozborske volitve. Osrednji govornik je bil predsednik stranke in predsednik vlade Janez Janš...

Slovenija / petek, 22. april 2022 / 17:36

Jezik naj bo živi spomenik

Z minuto tišine in z govorom mlade koroške pesnice Slovenke Verene Gotthardt se je v Domu glasbe v Celovcu v torek popoldne sklenila osrednja svečanost v spomin na 80. obletnico izgona 227 slovensk...

Kronika / petek, 22. april 2022 / 17:34

Vse več nesreč z e-skiroji

V Sloveniji ta teden prvič poteka nacionalna preventivna akcija, s katero agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo ozavešča o varni vožnji z e-skirojem.

Slovenija / petek, 22. april 2022 / 16:00

Volilna napoved

V nedeljo, 24. aprila 2022, se bomo ponovno odpravili na volišča, kjer bomo namenili svoj glas predstavniku, ki nas bo zastopal v Državnem zboru Republike Slovenije. Da bi že nekaj dni prej izvedel...