Ekipa SAB-a je sobotni obisk po Gorenjskem začela v Kranju. / Foto: Simon Šubic

Odgovorna in zanesljiva ekipa

Tako o kandidatih SAB-a na državnozborskih volitvah pravi predsednica stranke Alenka Bratušek. Glas za SAB je zanesljiv glas za levosredinsko opcijo, dodaja.

Kranj – Zadnjo predvolilno soboto pred nastopom volilnega molka so tudi v Stranki Alenke Bratušek (SAB) izkoristili za pogovore na terenu z gorenjskimi volivci. »Glas za SAB na volitvah je zanesljiv glas, je glas za levosredinsko opcijo. Naši poslanci svojih volivcev nikoli niso in jih tudi ne bodo izdali. Smo odgovorna in zanesljiva ekipa, ki kar govori, tudi naredi. Ne obljubljamo vse povprek, obljubimo tisto, kar na koncu tudi res naredimo,« je ob njihovi stojnici v Kranju povedala predsednica stranke Alenka Bratušek, ki kandidira v okrajih Kranj 1 in Kranj 2.

Program SAB-a temelji na štirih stebrih in vključuje petnajst ključnih projektov, je pojasnila Bratuškova. Kot je poudarila, med ključne projekte sodi povečanje samooskrbe s hrano, kjer mora država spodbujati tudi male kmetije, da bodo na svoji zemlji pridelale čim več hrane. Zavzemajo se za energetsko samooskrbo oziroma neodvisnost, za zeleni prehod na energijo sonca in vetra. Med ključnimi programskimi točkami je tudi skrb za upokojence, ki jim polega že zagotovljenega brezplačnega javnega medkrajevnega prevoza obljubljajo še brezplačen mestni prevoz, brezplačni javni prevoz pa bodo zagotovili tudi za dijake in študente. »Ukrep stane od 15 do 17 milijonov evrov, torej je popolnoma izvedljiv,« je dejala. Posvetili se bodo tudi ureditvi dolgotrajne samooskrbe, saj se sprejeti zakon ne da izvajati, ker ni zagotovljenih finančnih sredstev, med glavnimi projekti pa je tudi demografski sklad, da bo pokojninska blagajna vzdržna, je še dejala.

Sandi Markišić, kandidat v okraju Kranj 3, je dodal, da bo v naslednjem mandatu ključno poskrbeti tudi za mlade, ki jim bo perspektivna prihodnost zagotovljena le, če jim bomo državo zapustili v stabilnem stanju.

Gorenjski kandidati SAB-a so še: Alenka Pavlič (okraj Jesenice, Radovljica 2), Nina Božič Odar (Radovljica 1), Robert Kojc (Tržič), Franc Rudolf (Škofja Loka 1), Anton Klemenčič (Škofja Loka 2), Dragica Klemše (Kamnik) in Ivan Pergovnik (Idrija).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 1. oktober 2010 / 07:00

Srečanja s kandidati

Nadaljujejo se predvolilna srečanja kandidatov z volivci.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 19. avgust 2011 / 07:00

Gorenjski novinarki zaljubljeni v Dalmacijo, sivko in sončne rože

Gorenjki Mateja Ropoša, ki po novem živi v Tržiču, in Nina Valant iz Kranjske Gore, sta prijateljici že od srednje šole in sta v teh letih marsikateri dopust preživeli skupaj, skupa...

Prosti čas / petek, 19. avgust 2011 / 07:00

Navdih je življenje

Nataša Vester Trseglav z umetniškim imenom NaTaša je mlada skladateljica, akademska glasbenica in profesorica glasbe. Avtorica bogatega opusa različnih skladb je na nedavnem koncertu v Zasipu nastopil...

Prosti čas / petek, 19. avgust 2011 / 07:00

Zasuli so ju z rižem

Branka Kunstelj (26) in Rok Brenkuš (28) sta se poročila v soboto, danes pa sta že na poročnem potovanju. Štirinajst dni bosta uživala na Zakintosu.

Splošno / petek, 19. avgust 2011 / 07:00

Table napoved mirne prihodnosti

Torkove postavitve prve dvojezične krajevne table v Železni Kapli so se poleg visokih predstavnikov Avstrije udeležili tudi predsednik slovenske vlade Borut Pahor in župani nekaterih obmejnih občin iz...

Humor / petek, 19. avgust 2011 / 07:00

Ta je dobra

K… pa dieta in rekreacija 1. Če bi bila hoja zdrava, poštar nikoli ne bi umrl. 2. Kit plava cel dan, je samo ribe in pije vodo, pa je vseeno debel.