Matej Mohorič se veseli nastopa pred domačimi navijači. / Foto: Gorazd Kavčič

Kolesarji tudi na Gorenjskem

Organizatorji so ta teden predstavili 28. mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki bo potekala med 15. in 19. junijem, kolesarji pa bodo obiskali tudi Gorenjsko.

Ljubljana – V programu letošnje dirke Po Sloveniji je nekaj novih etap in krajev, ki jih dirka v svoji zgodovini še ni obiskala. Tako bo prva etapa potekala od Nove Gorice do Postojne (164,4 km), druga od Ptuja do Rogaške Slatine (174,1 km), tretja od Žalca do Celja (144,2 km), četrta od Laškega do Velike planine (152,4 km) ter peta etapa od Vrhnike do Novega mesta (156,3 km), kjer bo znova tudi cilj. »Trasa letošnje dirke Po Sloveniji je po mojem mnenju bolj razgibana, ko smo bili vajeni v preteklih letih. Samo ena izmed etap je povsem po okusu sprinterjev. Nastopa se zato že veselim, seveda pa se ga veselim tudi zaradi domače publike. Navijačev bo ob cestah zagotovo ogromno. Upam, da se bomo tudi mi z našo ekipo borili za vidnejše uvrstitve na dirki,« je ob predstavitvi poudaril Matej Mohorič iz Podblice, član ekipe Bahrain Victorious.

Sicer pa bo četrta etapa potekala tudi po gorenjskih cestah, saj se bodo kolesarji skozi Domžale pripeljali v Mengeš, Moste, Komendo ter iz Kamnika na Črnivec in Veliko planino. Prav ta del bo najbrž odločil zmagovalca.

Organizatorji na dirki, ki bo del serije UCI ProSeries, pričakujejo kar 21 ekip, od tega štiri ekipe svetovne serije UCI World Tour: UAE Team Emirates, Astana Qazaqstan, Bahrain Victorious ter Team BikeExchange.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 4. oktober 2011 / 07:00

Odpustek na vsaka tri leta

S prvim oktobrom nova prometna zakonodaja omogoča storilcu prekrška izbris štirih kazenskih točk na vsaka tri leta. Odslej tudi takojšnja odstranitev nevarnih voznikov s ceste.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 4. julij 2020 / 18:36

Letna inflacija negativna, mesečna pozitivna

Kranj – Cene življenjskih potrebščin so bile junija letos v primerjavi z lanskim junijem v povprečju za 0,3 odstotka nižje, pri tem se je blago pocenilo za 1,5 odstotka, storitve pa so se podražile...

Radovljica / sobota, 4. julij 2020 / 18:36

Del Gradnikove zdaj slepa ulica

Radovljica – Za odpravo tranzitnega prometa motornih vozil na območju Gradnikove ceste ter Ulice Staneta Žagarja v Radovljici je bila s koncem tedna na delu Gradnikove ceste uvedena slepa ulica. Me...

Žirovnica / sobota, 4. julij 2020 / 18:36

Obeležili spominski dan

Spominski dan občine so v Žirovnici obeležili tudi letos, a tokrat zaradi trenutne situacije le s polaganjem venca k spomeniku talcev.

Šenčur / sobota, 4. julij 2020 / 18:30

Priznanja bodo podelili štirim

Občinski svet v Šenčurju je odločal o prejemnikih letošnjih občinskih priznanj. Podelili bodo štiri, najverjetneje septembra na nadomestnem praznovanju občinskega praznika.

Kronika / sobota, 4. julij 2020 / 17:11

Voznici postalo slabo

Škofja Loka – V okolici Škofje Loke je voznica v sredo popoldan zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v voznico, ki je pripeljala nasproti. Njeno vozilo je potem odbilo še v tretjega udel...