Prvi so novi poligon preizkusili mladi športniki z Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice. / Foto: Gorazd Kavčič

Še en športni poligon na Jesenicah

Novo jekleno pridobitev so postavili na igrišču ob Osnovni šoli Toneta Čufarja, zato so poligon prvi preizkusili prav najmlajši, njegova ambasadorka pa je alpska smučarka Maruša Ferk Saioni, doma z bližnje Blejske Dobrave.

Jesenice – V petek so na Jesenicah dobili že drugi jekleni poligon za vadbo na prostem, ki so ga postavili v okviru sodelovanja Skupine SIJ – Slovenska industrija jekla in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) ter ob podpori lokalne skupnosti. Prvega so pred nekaj leti postavili pri ledni dvorani Podmežakla, novi pa stoji na igrišču ob Osnovni šoli Toneta Čufarja.

Gradbeno-strojna dela za poligon je financirala Občina Jesenice, ki je hkrati brezplačno zagotovila zemljišče, za jekleno konstrukcijo, sestavljeno iz 86 metrov jeklenih cevi, pa je poskrbela skupina SIJ – Slovenska industrija jekla. Ambasadorka novega poligona je alpska smučarka Maruša Ferk Saioni. Domačinka z Blejske Dobrave, ki se je udeležila že štirih olimpijskih iger, je na slovesnosti ob odprtju poudarila, da je zanjo velika čast, da poligon v njenem domačem kraju nosi tablo z njenim imenom.

Novi poligon je sicer eden od 18 jeklenih poligonov, ki so jih v zadnjih letih postavili po vsej Sloveniji. »Za doseganje svojega maksimuma tako v športu kot v poslu je potrebna jeklena volja. V čast nam je, da na Jesenicah, kjer delujejo naši proizvodni obrati in živijo naši zaposleni s svojimi družinami, postavljamo že drugi jekleni poligon,« je na slovesnosti povedala Katja Krumpak, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ.

Zbrane je nagovoril tudi podžupan Jesenic Miha Rezar, ki je dejal, da je ponosen, da imamo tudi v Sloveniji družbeno odgovorna podjetja, ki vlagajo v lokalno skupnost.

Kot predstavnika krovne športne organizacije OKS-ZŠZ sta se odprtja udeležila podpredsednik Janez Sodržnik in vodja jeseniške regijske pisarne Brane Jeršin. »Verjamem, da bo tudi drugi jekleni poligon prispeval k nadaljnjemu sožitju jeklarstva in športa na Jesenicah, predvsem pa si želim uspešnega nadaljnjega razvoja na obeh področjih,« pa je k povedanemu dodal Sodržnik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / sreda, 1. julij 2020 / 12:31

Veseljak Planinko

V Slovenskem planinskem muzeju bodo poskrbeli za pester program počitniških delavnic za otroke in družine. Julija bodo v Mojstrani gostili velenjski muzej, ko boste več izvedeli tudi o mastodontih ...

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:45

Sušeča se lipa je ogrožala varnost v prometu

Gozd - Martuljek – Lipa na domačiji Dejana Kersnika v Gozdu - Martuljku (pri Spodnjih Zimah) je bila stara več kot sto let, vendar se je že pred leti začela sušiti, veje so še zlasti v vetrovnem vr...

Zanimivosti / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:37

Na Čemšenik tudi po razgled

Dom na Čemšeniku zaradi svoje lege ob gozdu velja za takšnega brez razgledov. Ljubitelji lepih razgledov pa pridejo na svoj račun, če se povzpnejo še malce višje in se podajo po Panoramski poti pod Ja...

Zanimivosti / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:29

Plete z ljubeznijo, piše tudi poezijo in prozo

Kar nekaj časa je trajalo, da je Cvetka Jug spletla prve dokolenke za gorenjski folklorni kostum na en mah, če se izrazimo malce pesniško; ali pa rečemo: od začetka do konca, ne da bi morala na koncu...

Nasveti / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:21

Ajdov kruh z orehi

Če je včasih ajda veljala predvsem kot živilo revežev, je danes zaradi svoje izjemne hranilne vrednosti vse bolj cenjena. Ni le zdrava, temveč tudi nadvse okusna. Res nam svež ajdov kruh z orehi po...

Izleti GG / četrtek, 13. avgust 2020 / 23:20

Vila z okusom (4)

Znameniti šefov kruh kuharskega mojstra Grega Rozmana, ki je že kakšni dve leti chef brdske kulinarike, sedaj lahko okušate tudi v Vili Bled. Posebnost kruha je, da je pečen v olivnem olju...