Piškoti, ki zagotovo ne bodo razočarali
Toliko različnih piškotov smo že spekli in za vsake smo rekli, da boljši ne bi mogli biti. In tudi za kavne rogljičke in marelične piškote s kokosom bi lahko tako rekli.
Za pripravo kavnih rogljičkov potrebujemo: 300 g moke, 1 žličko kakava, 2 žlički instant kave, pol pecilnega praška, 1 jajce, 150 g masla, 120 g mletega sladkorja, ščep soli, 100 g bele čokolade.
Skupaj zmešamo moko, kakav, instant kavo, pecilni prašek, sladkor in ščep soli. Dodamo na lističe narezano maslo in jajce ter vse skupaj zgnetemo v testo. Testo zavijemo v folijo in ga za vsaj pol ure postavimo v hladilnik. Nato iz testa oblikujemo dva dolga svaljka in ju narežemo na krajše kolute. Iz vsakega koluta oblikujemo rogljiček in ga položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, od 15 do 20 minut. Ko se rogljički nekoliko ohladijo, stopimo belo čokolado in vanjo pomočimo krake rogljičkov.
Nasvet: rogljičke, pomočene v stopljeno čokolado, polagamo na peki papir in pustimo, da se čokolada strdi. Tako bo čokolada v celoti odstopila s peki papirja in ostala na rogljičkih.
Za pripravo mareličnih piškotov s kokosom potrebujemo: 250 g moke, 60 g kokosove moke, 1 jajce, 140 g masla sobne temperature, 60 g sladkorja v prahu, 1 vaniljev sladkor, pol pecilnega praška, ščep soli, marelično marmelado, sladkor v prahu za posip.
Skupaj zmešamo moko, kokosovo moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni prašek in ščep soli. V mešanico moke zmešamo jajce in na kocke narezano maslo ter vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga za pol ure postavimo v hladilnik. Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na pol centimetra debelo in s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo poljubne oblike. V polovici piškotov na sredini izrežemo še manjši krogec. Piškote položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 170 °C, od 10 do 15 minut. Piškote ohladimo in tiste z luknjo na sredini potresemo s sladkorjem v prahu. Druge piškote namažemo z marmelado in pokrijemo s piškoti z luknjo.