Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov
Kranj – Jutri, v sredo, z začetkom ob 9. uri bo v sejni sobi Kmetijsko gozdarske zadruge Sloga Kranj na Primskovem predavanje o pomenu zorenja govedine v prehrani in predstavitev pravilnika o ocenjevanju kakovosti mesnih izdelkov za ocenjevanje na festivalu Dobrote slovenskih kmetij, nato pa bo še praktično ocenjevanje suhomesnatih izdelkov. Udeleženci lahko prinesejo na ocenjevanje domače (neprerezane) izdelke, vsakega pa morajo opremiti z deklaracijo, kamor je treba navesti ime in sestavine izdelka (tudi dodatke), do kdaj je izdelek uporaben in pod kakšnimi pogoji, navodila za uporabo, če so potrebna ... Tisti, ki dejavnosti predelave mesa nimajo priglašene na upravni enoti, naj podatke napišejo na list papirja ali jih natisnejo na etiketo. Vsak bo lahko prinesel na ocenjevanje največ dva izdelka, vsi bodo lahko tudi sodelovali pri ocenjevanju tako, da bodo pokusili izdelke drugih in lahko tudi povedali svoje mnenje.
Oddelek za kmetijsko svetovanje pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Kranj, ki organizira predavanje in delavnico, sprejema prijave še danes, v torek, do opoldneva na telefonskih številkah in e-naslovih 04 511 2701, vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si (Vanja Bajd Frelih) in 04 535 36 17, ana.beden@kr.kgzs.si (Ana Beden). Delavnico bo vodila Irena Kos, specialistka za predelavo mesa v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, ki ima veliko izkušenj z ocenjevanjem mesnih izdelkov za festival Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju. Na predavanje in na delavnico vabijo kmete, ki se v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji že ukvarjajo s predelavo mesa v različne izdelke ali jih predelava mesa sicer kako drugače zanima.