Podpora Pokalu Vitranc

Občinski svet je prireditvi, ki se je jeseni zaradi odpovedi ene od pogodb znašla v nepričakovanih finančnih težavah, namenil sto tisoč evrov podpore. Organizatorji bodo v zameno poskrbeli za dodatno promocijo Kranjske Gore.

»V tem koncu tedna bo šlo iz Kranjske Gore za okoli 140 ur neposrednih televizijskih prenosov, dosegajo pa okoli 190-milijonsko tržišče, ki gravitira na slovenski turizem. Tekma je eden najbolj gledanih športnih dogodkov v Sloveniji.«

Kranjska Gora – Kranjskogorski občinski svet je v sredo soglasno podprl sto tisoč evrov finančne podpore za izvedbo letošnjega Pokala Vitranc. Prireditelji, domači smučarski klub, so namreč zaradi nepričakovanih zapletov pri pogodbi o medijskih in marketinških pravicah, ki je bila sicer s tujo agencijo podpisana že več kot desetletje, jeseni ostali brez sedemsto tisoč evrov sredstev, sta svetnikom pojasnila predsednik Smučarskega kluba Kranjska Gora Grega Benedik in generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Medven.

Večino izpadlega prihodka jim je sicer uspelo nadomestiti iz drugih virov, sta pojasnila, da bi prireditev z 1,2 milijona vrednim proračunom lahko izpeljali brez izgube, pa jim je na koncu zmanjkalo manj kot dvesto tisoč evrov.

»Situacija je splet okoliščin, na katere organizacijski komite ni mogel vplivati,« je pojasnil Medven in poudaril, da občino prosijo le za enkratno pomoč. Organizatorji so namreč prepričani, da bi bili že letos, če bi imeli dovolj časa, sposobni zbrati vsa potrebna sredstva. Kot so še poudarili, je zelo pomembno, da tekma v Kranjski Gori ostane. Ne samo zato, ker ima pozitivne učinke na celotno turistično gospodarstvo v kraju, s čimer so se strinjali tudi svetniki, temveč tudi zato, ker se del prihodka, ki ga ustvari prireditev, vrača v domači smučarski klub.

Svetniki so se tako odločili, da z rebalansom proračuna zagotovijo sto tisoč evrov za pomoč pri organizaciji letošnjega Pokala Vitranc, pri tem pa posebej poudarili, da gre za enkratno pomoč.

V zameno za podporo bodo organizatorji na prireditvi, ki bo v Kranjski Gori ta konec tedna, namenili dodatno promocijo v obliki promocijskih panojev v ciljni areni in ob progi na odseku, ki je dobro pokrit s kamerami.

»V tem koncu tedna bo šlo iz Kranjske Gore za okoli 140 ur neposrednih televizijskih prenosov, dosegajo pa okoli 190-milijonsko tržišče, ki gravitira na slovenski turizem. Tekma je eden najbolj gledanih športnih dogodkov v Sloveniji,« je poudaril Medven.

Pojasnil je še, da bo letošnja tekma po dveh letih spet z gledalci v živo, a so imeli, ker je bila odločitev o sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije znana šele v drugi polovici februarja, kar nekaj logističnih težav, ki pa jim jih je uspelo rešiti. »Ne bo kot leta 2019, se pa vračamo v normalen življenjski tok,« je zadovoljen Medven.

»Odločitev svetnikov, da na ta način podprejo Pokal Vitranc, kaže, da spoštujejo tradicijo te prireditve, organizatorje in ljudi, ki so se že od nekdaj trudili zanjo, pa tudi da vejo, kakšna je dodana vrednost te prireditve,« pravi župan Kranjske Gore Janez Hrovat.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 9. december 2015 / 12:09

Boj pod koši, vreden derbija

V prvi košarkarski ligi Telemach ni več neporažene ekipe. Na gorenjskem derbiju je LTH Castings pred domačimi gledalci premagal Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, ki je tako izgubila prvič v sezoni.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 13. oktober 2006 / 06:00

Sedmica: Nasilni Tržičan

Minutko pred dvanajsto, se pravi, tik pred lokalnimi volitvami, se je tržiški župan Pavle Rupar ujel v lastno past. Ko je bil v pasti, pa je korenjak pred vso slovensko javnostjo tako zm...

GG Plus / petek, 13. oktober 2006 / 06:00

Med sosedi

Slovenci na Koroškem so pretekli teden izgubili velikega zagovornika in prijatelja med nemško govorečimi Korošci, Hansa Simo, nekdanjega koroškega deželnega glavarja. Umrl je v ce...

GG Plus / petek, 13. oktober 2006 / 06:00

Tako kot smo bili vajeni

Prmejduš, kaj bova pa sedaj?! je zaklel.

GG Plus / petek, 13. oktober 2006 / 06:00

Iz starih časov: Hudič polhe pase

Katere živali je premogla Vojvodina Kranjska v Valvasorjevem času? Najprej »raznovrstne četveronožce«. »Kranjska ima najbolj znane živali kakor druge evropske dežele, tako konje, govedo,...

GG Plus / petek, 13. oktober 2006 / 06:00

Računalnik in jaz: Naključja številk

Danes je petek, pa še trinajstega smo. Za povrh je še moj prispevek trinajsti po vrsti. Splet naključij ali le igra števil? Kakorkoli že. Petek trinajstega slovi po nesrečnem dnevu, prav...