Krajevne urade zapira le kranjska upravna enota

Kranj – Medtem ko so se na Upravni enoti (UE) Kranj odločili, da zaradi zagotavljanja nemotenega dela na njenem sedežu z naslednjim tednom začasno prenehajo poslovati njihovi krajevni uradi (KU), na ostalih gorenjskih UE tak ukrep (še) ni potreben, je pa UE Radovljica že sredi novembra začasno zaprla KU Bled. Zaprtje je bilo sicer usklajeno z blejskim županom, je pojasnila načelnica UE Radovljica Maja Antonič ter dodala, da se pri poslovanju KU prilagajajo epidemiološkim razmeram. Ob njihovem izboljšanju bodo KU Bled spet odprli, trenutno pa zagotavljajo nemoteno poslovanje KU Bohinjska Bistrica. UE Škofja Loka po besedah načelnika Bojana Miklavčiča še vedno zagotavlja delovanje vseh treh KU v Selški in Poljanski dolini. Če bi se kadrovska situacija znatno poslabšala, bi bilo treba najprej zagotoviti čim bolj nemoteno poslovanje UE in v takšnem primeru bi lahko prišlo tudi do težav pri delovanju KU, je pojasnil in dodal, da je situacija ta čas še dokaj stabilna. Načelnica UE Jesenice Alenka Burnik je povedala, da KU Kranjska Gora za zdaj še normalno posluje, upa pa, da tako tudi ostane.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / ponedeljek, 9. julij 2012 / 07:00

Za enotno obdavčitev zemljišč

Bohinjski svetniki bodo pristojnim inštitucijam posredovali zahtevo za znižanje obdavčitve na zemljišča. Za celotno območje Bohinja naj bi veljala enotna stopnja.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.