Kriminal

Ponoči v trgovino

Šenčur - V noči na torek je nekdo vlomil v trgovino v Šenčurju. Iz nje je ukradel blagajno z dvesto evri gotovine in več oblačil, skupaj vrednih približno dva tisoč evrov.

Ukradena avtomobila

Tržič - Neznani storilec je v noči na torek izpred stanovanjske hiše na Deteljici odpeljal osebni avtomobil Volkswagen Golf IV, modre kovinske barve, z registrsko številko KR 51-07L. Vozilo je staro devet let, ima tri vrata, v njem pa je bila nameščena navigacijska naprava Garmin. Okradeni lastnik je ocenil, da mu je tat povzročil za približno pet tisoč evrov škode. Precej več škode pa je povzročil neznani tat, ki je z dvorišča avtoservisa v okolici Kranja ukradel osebni avtomobil Volkswagen Passat 1.9 TDI srebrne barve, izdelan leta 2006. Na avtomobilu ni bilo registrskih tablic, na šasiji pa ima vtisnjeno številko WVWZZZ3CZ6E016016. Gmotna škoda namreč znaša devetnajst tisoč evrov.

V hišo po nakit in denar

Lukovica - Pred dnevi so neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo v Lukovici pri Domžalah. Notranje prostore so podrobno pregledali, pri tem pa našli nakit in gotovino. Ker so ju odnesli s seboj, so lastnika oškodovali za okoli tri tisoč evrov.

Ne žejen ne lačen

Medvode - V okolici Medvod je nekdo sredi noči vlomil v gostinski objekt. Nepridiprava nista zanimali ne hrana ne pijača, temveč se je raje polastil radijskih komponent. Lastnika je oškodoval za okoli tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 23. februar 2007 / 06:00

Pustni nastop glasbene šole

Že tradicionalni nastop učencev Glasbene šole Jesenice v predpustnem času poteka vsako leto na petek (tokrat 16. februarja) v veliki dvorani Kulturnega doma na Slovenskem Javorniku. Tokrat je...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / četrtek, 4. julij 2013 / 15:49

Prostovoljstvo doživlja razmah

Ob prazniku občine Škofja Loka je župan Miha Ješe podelil občinske grbe trem zaslužnim posameznikom in dvema skupinama prostovoljcev, ob čemer je dejal, da aktivno prostovoljstvo na Škofjeloškem doživ...

Rekreacija / četrtek, 4. julij 2013 / 14:50

V boj za Zlato čipko

Bliža se kolesarski vzpon, ki vsako leto privabi več tekmovalcev.

Kronika / četrtek, 4. julij 2013 / 14:43

Tatovi na preži tudi na avtocestah

Skupno vsem avtocestnim tatovom je, da skušajo na različne načine preusmeriti pozornost oškodovancev bodisi nase bodisi na navidezno napako na vozilu.

Razvedrilo / četrtek, 4. julij 2013 / 14:34

Pojoča gibona

Ogled živalskega vrta v Zagrebu je bil najbolj zanimiv za Glasove najmlajše popotnike. Pa vožnja z vlakom … Ta pa je bila tudi nekaj posebnega.

Nasveti / četrtek, 4. julij 2013 / 14:09

Maline so jagode fine

V času, ko zori raznovrstno jagodičevje, tudi maline, ne napravimo napake, ki se primeri številnim izkušenim gospodinjam – slastne darove narave na veliko konzervirajo in vkuhavajo, ob tem pa jih poza...