Priznanja za marmelade in suho sadje
Priznanja so prejeli Žiga Frlan, Erik Fertin, Staša Janša Čelik, Tilen Soklič, Radmila Lapuh in Janez Markuta.
Kranj – Prireditelji Festivala dobrote slovenskih kmetij, ki bo septembra na Ptuju, so ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov razdelili na dva dela. Del izdelkov so že ocenili jeseni, za ostale skupine prehranskih izdelkov bo razpis objavljen v drugi polovici januarja, ocenjevanje pa bo potekalo od februarja do maja.
Na ocenjevanju marmelad in kompotov je Žiga Frlan iz Predmosta dobil zlato priznanje za marmelado iz rumenih malin in bronasto za marmelado iz rdečih malin, Erik Fertin iz Rateč zlato za džem iz gozdnih brusnic, Staša Janša Čelik iz Radovljice srebrno za kompot bučkin poljub, Tilen Soklič iz Krnice zlato za džem Julkin namaz, Radmila Lapuh z Bleda srebrna priznanja za mešane domače marmelade – poljub aronije, gvaž'k pesaronije in krhljev namig, Janez Markuta iz Čadovelj pa srebrni priznanji za ribezovo in jagodno marmelado. Na ocenjevanju suhega sadja je kot edini z Gorenjskega sodeloval sadjar Janez Markuta, ki je za suhe jabolčne krhlje dobil zlato priznanje, za jabolčni čips pa bronasto.