Pretekli konec tedna so po desetih letih spet zagnali žičnico Kozji hrbet nad Bohinjsko Bistrico.

Smučali so tudi nad Bohinjsko Bistrico

Bohinjska Bistrica – Po dobrem desetletju so v soboto spet zagnali žičnico Kozji hrbet nad Bohinjsko Bistrico. Podjetje 2864 Bohinj je že lani pridobilo koncesijo za upravljanje in napravo usposobilo za obratovanje. Prvi konec tedna je bila smuka za navdušence nad belimi strminami brezplačna in organizirana med 9. in 15. uro, od prihodnjega petka naprej pa bo smučišče ob zadostni količini snega redno obratovalo vsak dan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 25. september 2013 / 11:11

Igre je konec

Na Loškem odru bodo danes, v sredo, 25. septembra, ob 19.30 premierno uprizorili družinsko dramo Igre je konec avtorja Simona Graya in v režiji Jaše Jamnika.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Anketa: Predstavili lokalne jedi

Potuj z jezikom je letošnja tema že 27. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na turističnih tržnicah v Kranju so gorenjski osnovnošolci v torek in četrtek predstavili tipične lokalne jedi v svojem n...

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Prepriča že sam okus

Ob zadnjih prehranskih aferah postaja še pomembneje, od kod izvira hrana, ki konča na naših krožnikih. Lokalno pridelana hrana je namreč najbolj kakovostna in varna.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Forum trajnostnega razvoja

Družbe v skupini Elektro Gorenjska letos tretjič zapored organizirajo brezplačni posvet Forum o obnovljivih virih (OVE) in učinkoviti rabi energije (URE).

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Učinkovito nižanje stroškov

Model pogodbenega financiranja, kjer ukrepe za učinkovito rabo energije financira tretji partner, omogoča gospodarskim družbam in drugim institucijam prihranke pri energetskih stroških.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

O toplotnih in fotonapetostnih sistemih

Pred dnevi je Drago Papler izdal knjigo Osnove uporabe solarnih toplotnih in fotonapetostnih sistemov, ki zajema vse vidike alternativne oskrbe z električno energijo s pomočjo neusahljivega in ek...