Ana Krč pri mlečnem kotičku

Za nedeljske brbončice

Letos oktobra so v Elegans hotelu na posestvu Brdo, ki je dobil ime po enem iz rodu kačjih pastirjev, ki jih najdemo na posestvu, začeli serijo nedeljskih t. i. brunchev lokalnih dobrot (divjačina in postrv sta sploh z domačega posestva), ki so se do danes izjemno dobro prijeli. V nadaljevanju pripravljajo tudi božičnega in novoletnega, a že samo tovrstno druženje ob poznem zajtrku ali zgodnjem kosilu – kar recimo opiše brunch – je prijetna popestritev običajne nedelje.

Goste ob prihodu pričaka dobrodošlica z aperitivom, nato pa se ti prepustijo kulinariki, melodijam ob spremljavi pianista, na mizo pa prideta tudi dve jedi, pod kateri se podpisuje kuharski mojster Tomaž Kavčič. Obe postrežejo na njegov, izviren način: goveja juha prispe na mizo v steklenički, jajce s tartufom pa v posodici oblike jajčne lupine. Druga hrana je iz vabljivega samopostrežnega bifeja. Ne manjka sirov in mesnin, namazov in solat, toplih sladko-slanih in sezonskih jedi, sadja in sladic. Imajo tudi bogat mlečni kotiček. Hrano pripravljajo celo »v živo«, pred vami. Ponudba ob našem obisku: velika šunka, pečena v testu, domači krompirjevi njoki z bučo, rezine pečene brdske divjačine s kremnim ohrovtom ter jajca z ocvirki. Za normalno ceno doživetje na nivoju.

Tudi hotel že takoj ob vstopu naredi vtis: umirjeni odtenki zelene, kamin, vinska soba, kjer se ljudje družijo ob degustacijah ali pa vino le kupijo. Tokrat smo imeli priložnost pokukati tudi v predsedniški apartma in eno od 15 prostornih suit. Sob je 123. Posebnost apartmaja in videne suite je zagotovo velika terasa in božanski razgled proti Storžiču in Predosljam na drugi strani ter manjša savna. Hotel bo velnes še dobil; računajo, da drugo leto. Klasičnega mini bara sobe nimajo, tudi tu se zagovarja zgodba lokalne povezanosti. JGZ Brdo z veseljem podpira lokalno in domače, zato sodeluje s kmetijami Odems in Štirn, ki sta del lokalne zadruge 100% lokalno, Predoslje, ter s kmetijami Krč, Šebenik, Pislak, Vodomec, Pustotnik in Podjed, pravijo. In če goste premami obisk bližnjega parka, jim kot udeležencem kulinaričnega nedeljskega razvajanja to omogočijo brezplačno.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Moravče / petek, 8. junij 2018 / 09:31

Upokojenci želijo biti slišani

Na že 27. srečanju upokojencev Gorenjske, ki so ga včeraj pripravili v Moravčah, se je zbralo več kot dva tisoč upokojencev. Čeprav so pokomentirali tudi nedavne volitve, je bilo v ospredju vendarle s...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / nedelja, 6. marec 2016 / 22:04

Bordo pleše k svobodi

Radijske valove in spletno omrežje zadnje čase uspešno osvaja skladba Odplešiva gorenjskega dua Bordo, ki upravičeno goji dolgoročne ambicije ustvarjanja na domači glasbeni sceni.

Gorenjska / nedelja, 6. marec 2016 / 19:26

Poklon požrtvovalnim

Obrambna ministrica Andreja Katič je na osrednji slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite izpostavila strokovnost in požrtvovalnost njenih pripadnikov in enot. Letos bodo podelili 542 priznanj.

Tržič / nedelja, 6. marec 2016 / 18:22

Z gregorčki želijo v Guinnessovo knjigo

Tržič – Čez teden dni bodo na predvečer gregorjevega v več gorenjskih krajih z obrtniško tradicijo simbolično vrgli luč v vodo, tudi v Tržiču, kjer se letos s svojimi gregorčki želijo vpisati v Gui...

Razvedrilo / nedelja, 6. marec 2016 / 18:22

Da, dragi! Da, draga!

V nedeljo, 6. marca, na Planet TV prihaja nova humoristična nadaljevanka Da, dragi! Da, draga! z glavnima junakoma Bojanom in Mišo. Bojana igra Lotos Vincenc Šparovec, Mišo pa Gorka Berden.

Nasveti / nedelja, 6. marec 2016 / 18:17

Nabiranje kondicije

Polhograjska Grmada (898 m) – Tošč (1021 m) – Polhograjci so vedno hvaležna tura; skoraj ob vsakem vremenu. Ogromno število poti, tudi nemarkiranih, daje možnosti različnih kombinacij. Mi se bomo dane...