Letošnji občinski nagrajenci z županom Milanom Čadežem / Foto: Gorazd Kavčič

Leto velikih naložb

Občina Gorenja vas - Poljane 23. novembra praznuje občinski praznik in ob tej priložnosti so minuli petek na slovesnosti v Sokolskem domu podelili letošnja občinska priznanja.

Gorenja vas – »Minulo leto je bilo na investicijskem področju zelo uspešno. Za to gre zahvala tudi mojim sodelavcem v občinski upravi in občinskim svetnikom, ki so podprli naše ideje, da skupaj omogočamo razvoj teh lepih krajev pod Blegošem,« je v svojem nagovoru poudaril župan Milan Čadež. Letos je podelil pet priznanj Občine Gorenja vas - Poljane in županovo priznanje.

Na slovesnosti, ki je potekala v Sokolskem domu, je župan spomnil, da je letos minilo sto let, odkar se je začela gradnja Sokolskega doma. V nadaljevanju je naštel nekaj naložb, s katerimi se lahko pohvalijo v minulem letu. Kot je priznal, je zlasti ponosen, ko jih je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec ob lanskem obisku v Poljanah vprašal, kako jim je uspelo izpeljati tako obsežno investicijo v povečanje poplavne varnosti Poljan. Župan verjame, da je to mogoče, ker držijo skupaj, obenem pa se po njegovih besedah vedno najde pot, če imaš pred sabo jasen cilj. »Tudi če je ta pot včasih trnova, je pomembno, da se znaš pobrati in iti naprej.« Prav projekt v Poljanah jih je navdihnil še za številne druge projekte, je poudaril. Tako se bliža koncu gradnja vrtca v Poljanah, začela se je tudi obnova ceste od Trebije do Sovodnja. Veliko truda so vložili še v Hišo generacij v Gorenji vasi, v kateri bodo prihodnje leto zagotovili šest mest za dnevno varstvo starejših in šestnajst začasnih namestitev za starejše. Zbranim je še zaupal, da je v Kopačnici investitor pridobil gradbeno dovoljenje za ureditev glampinga, na Visokem pa naj bi po obnovi še gospodarskega poslopja v sodelovanju s podjetjem Medicor zaživel center za rehabilitacijo bolnikov po operaciji srca in ožilja. »Če nam uspe, potem Poljansko dolino v oblakih vidim kot dolino zdravja,« je še dejal Čadež.

V nadaljevanju je podelil letošnja občinska priznanja. Klub študentov Poljanske doline je prejel priznanje za petdeset let aktivnega vključevanja mladih v skupnost, za gojenje in predajanje gorniških veščin so priznanje podelili Plezalnemu društvu Cempin, Prostovoljno gasilsko društvo Hotavlje pa je priznanje prejelo za požrtvovalnost in modernizacijo v zadnjem desetletju. Turistično društvo Stari vrh si je priznanje prislužilo za petdeset let promocije Starega vrha in krajev pod njim, uredniški odbor zbornika Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas pa za obsežno raziskovalno delo, ki ga je opravilo pri zborniku Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas – Bogastvo preteklosti za izzive prihodnosti. Za dolgoletno delo na področju košarke v Gorenji vasi je Herman Pustavrh prejel županovo priznanje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 2. marec 2009 / 07:00

Zvesti Gorenjskemu glasu

Edo Zaplotnik je zanimiv sogovornik. Rojen v vasi Senično, kmalu po rojstvu preseljen v Naklo, zadnjih osem let živi v Mošnjah pri Radovljici.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 8. oktober 2009 / 07:00

Po knjige na internet

Ko sem še v študentskih letih hodil v knjižnico, sem knjige iskal po policah.

Vodice / četrtek, 8. oktober 2009 / 07:00

V Vodicah spoštujejo starejše

Ob mednarodnem dnevu starejših so več kot štiristotim upokojencem pripravili popoldne s kosilom in kulturnim programom.

Škofja Loka / četrtek, 8. oktober 2009 / 07:00

Za prijatelje spustili dvižni most

Lani obnovljenemu vzhodnemu stolpu s prvotnim vhodom v Loški grad so letos dodali tudi dvižni most, ki so ga ob zvokih grajskih vrtov odprli minuli konec tedna.

Gospodarstvo / četrtek, 8. oktober 2009 / 07:00

Nov katalog turističnih kmetij

Kranj - Združenje turističnih kmetij Slovenije je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo izdalo nov katalog turističnih kmetij z naslovom Prijazno podeželje. Katalog j...

Gospodarstvo / četrtek, 8. oktober 2009 / 07:00

V Savi delili nagrade in priznanja

Kranj - Poslovna skupina Sava je v petek zvečer v kranjskem Prešernovem gledališču že 13. leto zapored ob dnevu Save slovesno podelila nagrade sodelavcem za izjemne dosežke v let...