Vabljivi bučkini rezanci

Pri lovcu

Dopust na bone (4)

Še preden sem rezervirala nastanitev v Hotelu Bohinj, sem vedela, da želim enkrat na kosilo v bližnji Art hotel Kristal oziroma njegovo restavracijo Pri lovcu, o kateri se je precej govorilo. Odločila pa sem se še za obisk preverjene restavracije: kosila sem tudi v Restavraciji Triglav Bohinj, ki se ponaša z izjemno lepo teraso, poleg tega pa je njen vodja Damir Salkić znano ime v slovenskih gostinskih krogih in eden najboljših sommelierjev na Gorenjskem. Me je pa jedilnik Pri lovcu presenetil; poklepetala sem tudi z Janom Dobravcem, domačim »pobom«, ki skupaj z bratom Luko družinski hotel pelje dalje.

Sicer za obe restavraciji velja pravilo, da prej pokličeš in povprašaš, kako je z zasedenostjo miz.

September je bil sončen. Pri lovcu so me posedli v bližino ribnika za hotelom in me »kupili« s Krapeževo malvazijo ter pozdravom iz kuhinje: bučkinimi rezanci v sojini omaki s sezamom.

Vsak nadaljnji krožnik je bil odličen, nekateri so bili sploh proti pričakovanjem.

Zanimiva je bila hladna predjed: jelenov karpačo, ki je skrival okusno panakoto, ki je z izbranima olivnim oljem in balzamičnim kisom ustvarjala grižljaje, ki so se kar topili v ustih in si njihov okus še danes lahko prikličem v spomin. Cvetačno juho sta »zabelila« inčunov crumble (drobljenec) in ponovno ekološko ekstra deviško oljčno olje Leccino (Korenika & Moškon), tokrat glavni spremljevalec menija. »Krškopoljcu« sta na krožniku delali družbo domača jagodna marmelada in lisičina krema. Zaupali so mi, da meso krškopoljskega prašiča pri njih pripravijo drugače, kot smo vajeni, in da so kos na krožniku najprej malce popekli na žaru, potem dali v vroče maslo z rožmarinom in belo čebulo, tako je nekaj minut odležal in nato so ga ponovno vrnili na žar.

Za sladico pa je na mizo prispel tako imenovani lava cake (čokoladni vulkan) s čokoladnim drobljencem ter domačim sladoledom iz banane, jabolka, borovnice in pomaranče.

Tik preden sem rekla za račun (cena je bila v primerjavi s tistimi, ki jih bohinjske restavracije dosegajo v času sezone, normalna), pa sem dobila v okušanje še njihovo domačo čokolado. Praline in tisto z ocvirki, za kar pri njih skrbi mama Alenka. (Se nadaljuje)

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / petek, 6. julij 2018 / 08:23

Najlepša vodi po bohinjskih planinah

Med petinpetdesetimi predlogi so planinke in planinci za najlepšo zbrali krožno planinsko pot po bohinjskih planinah pod Triglavom.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 1. april 2008 / 07:00

Trije mrtvi v trčenju pri Mercatorju

Huda prometna nesreča v bližini nakupovalnega centra Mercator v Kranju je v torek popoldne terjala tri življenja.

Slovenija / torek, 1. april 2008 / 07:00

Sprejeli novelo šolskega zakona

Ljubljana - Poslanci so na marčnem zasedanju sprejeli novelo zakona o financiranju vzgoje in izobraževanja, za katero je konec lanskega leta državni svet sprejel veto. Sedaj je š...

Medvode / torek, 1. april 2008 / 07:00

Nov trgovski center

Medvode - Kot vse kaže, bodo nov trgovski center začeli graditi tudi v Medvodah. Po za zdaj še neuradnih informacijah naj bi center zrasel na Jeprci, graditi pa naj bi ga začeli...

Kamnik / torek, 1. april 2008 / 07:00

Maistru se je poklonil predsednik države

Kamnik - V petek, 29. marca, na rojstni dan generala Rudolfa Maistra in občinski praznik, ki ga Kamničani praznujejo na ta dan, je Kamnik obiskal tudi predsednik države Danilo Tü...

Avtomobilizem / torek, 1. april 2008 / 07:00

Peugeot 4007 in Citroën C-crosser iz Evrope

Francoski koncern PSA Peugeot Citroën se je s poslovnim partnerjem Mitsubishi Motors Corporation (MMC) odločil o preselitvi proizvodnje Peugeota 4007 in Citroëna C-crosserja v Evropo. Trenutno MM...