Vabljivi bučkini rezanci

Pri lovcu

Dopust na bone (4)

Še preden sem rezervirala nastanitev v Hotelu Bohinj, sem vedela, da želim enkrat na kosilo v bližnji Art hotel Kristal oziroma njegovo restavracijo Pri lovcu, o kateri se je precej govorilo. Odločila pa sem se še za obisk preverjene restavracije: kosila sem tudi v Restavraciji Triglav Bohinj, ki se ponaša z izjemno lepo teraso, poleg tega pa je njen vodja Damir Salkić znano ime v slovenskih gostinskih krogih in eden najboljših sommelierjev na Gorenjskem. Me je pa jedilnik Pri lovcu presenetil; poklepetala sem tudi z Janom Dobravcem, domačim »pobom«, ki skupaj z bratom Luko družinski hotel pelje dalje.

Sicer za obe restavraciji velja pravilo, da prej pokličeš in povprašaš, kako je z zasedenostjo miz.

September je bil sončen. Pri lovcu so me posedli v bližino ribnika za hotelom in me »kupili« s Krapeževo malvazijo ter pozdravom iz kuhinje: bučkinimi rezanci v sojini omaki s sezamom.

Vsak nadaljnji krožnik je bil odličen, nekateri so bili sploh proti pričakovanjem.

Zanimiva je bila hladna predjed: jelenov karpačo, ki je skrival okusno panakoto, ki je z izbranima olivnim oljem in balzamičnim kisom ustvarjala grižljaje, ki so se kar topili v ustih in si njihov okus še danes lahko prikličem v spomin. Cvetačno juho sta »zabelila« inčunov crumble (drobljenec) in ponovno ekološko ekstra deviško oljčno olje Leccino (Korenika & Moškon), tokrat glavni spremljevalec menija. »Krškopoljcu« sta na krožniku delali družbo domača jagodna marmelada in lisičina krema. Zaupali so mi, da meso krškopoljskega prašiča pri njih pripravijo drugače, kot smo vajeni, in da so kos na krožniku najprej malce popekli na žaru, potem dali v vroče maslo z rožmarinom in belo čebulo, tako je nekaj minut odležal in nato so ga ponovno vrnili na žar.

Za sladico pa je na mizo prispel tako imenovani lava cake (čokoladni vulkan) s čokoladnim drobljencem ter domačim sladoledom iz banane, jabolka, borovnice in pomaranče.

Tik preden sem rekla za račun (cena je bila v primerjavi s tistimi, ki jih bohinjske restavracije dosegajo v času sezone, normalna), pa sem dobila v okušanje še njihovo domačo čokolado. Praline in tisto z ocvirki, za kar pri njih skrbi mama Alenka. (Se nadaljuje)

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / petek, 28. december 2007 / 07:00

Nominator 282

Zabava s penečim se vinom, še boljša: "party" s pravim šampanjcem, je v teh dneh opravičljiv, če ne že kar želen razlog, s katerim proslavljamo uspešnost iztekajočega se koledarskega leta.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / petek, 20. februar 2015 / 00:59

Štirideset let mož z dolgo brado

Že kar nekaj časa je, kar smo se za leto dni poslovili od treh dobrih decembrskih mož, in zdaj bolj čakamo, da pust prežene zimo. Ni pa tako dolgo nazaj, kar se je Valentin Nemec - Tina iz Podljubelja...

Gorenjska / petek, 20. februar 2015 / 00:57

Takoj zaposlijo dva pediatra

Osnovno zdravstvo Gorenjske je lansko poslovno leto zaključilo pozitivno. Tisto, kar skrbi Jožeta Veternika, direktorja tega javnega zavoda, je kritično pomanjkanje pediatrov, tudi pomanjkanje družins...

Avtomobilizem / petek, 20. februar 2015 / 00:56

Vladar slabih cest

Če se ceste ne prilagajajo nam, se dajmo mi njim.

Avtomobilizem / petek, 20. februar 2015 / 00:55

Službeno vozilo za zabavo

Prevozno sredstvo, ki ga ne potrebujejo le urejevalci smučišč.

Kronika / petek, 20. februar 2015 / 00:50

Ropar bo šel na zdravljenje

Kranjsko sodišče je 26-letnega Roka Mežnariča zaradi ugotovljene neprištevnosti pri njegovem poskusu ropa poslalo na obvezno psihiatrično zdravljenje.