Vabljivi bučkini rezanci

Pri lovcu

Dopust na bone (4)

Še preden sem rezervirala nastanitev v Hotelu Bohinj, sem vedela, da želim enkrat na kosilo v bližnji Art hotel Kristal oziroma njegovo restavracijo Pri lovcu, o kateri se je precej govorilo. Odločila pa sem se še za obisk preverjene restavracije: kosila sem tudi v Restavraciji Triglav Bohinj, ki se ponaša z izjemno lepo teraso, poleg tega pa je njen vodja Damir Salkić znano ime v slovenskih gostinskih krogih in eden najboljših sommelierjev na Gorenjskem. Me je pa jedilnik Pri lovcu presenetil; poklepetala sem tudi z Janom Dobravcem, domačim »pobom«, ki skupaj z bratom Luko družinski hotel pelje dalje.

Sicer za obe restavraciji velja pravilo, da prej pokličeš in povprašaš, kako je z zasedenostjo miz.

September je bil sončen. Pri lovcu so me posedli v bližino ribnika za hotelom in me »kupili« s Krapeževo malvazijo ter pozdravom iz kuhinje: bučkinimi rezanci v sojini omaki s sezamom.

Vsak nadaljnji krožnik je bil odličen, nekateri so bili sploh proti pričakovanjem.

Zanimiva je bila hladna predjed: jelenov karpačo, ki je skrival okusno panakoto, ki je z izbranima olivnim oljem in balzamičnim kisom ustvarjala grižljaje, ki so se kar topili v ustih in si njihov okus še danes lahko prikličem v spomin. Cvetačno juho sta »zabelila« inčunov crumble (drobljenec) in ponovno ekološko ekstra deviško oljčno olje Leccino (Korenika & Moškon), tokrat glavni spremljevalec menija. »Krškopoljcu« sta na krožniku delali družbo domača jagodna marmelada in lisičina krema. Zaupali so mi, da meso krškopoljskega prašiča pri njih pripravijo drugače, kot smo vajeni, in da so kos na krožniku najprej malce popekli na žaru, potem dali v vroče maslo z rožmarinom in belo čebulo, tako je nekaj minut odležal in nato so ga ponovno vrnili na žar.

Za sladico pa je na mizo prispel tako imenovani lava cake (čokoladni vulkan) s čokoladnim drobljencem ter domačim sladoledom iz banane, jabolka, borovnice in pomaranče.

Tik preden sem rekla za račun (cena je bila v primerjavi s tistimi, ki jih bohinjske restavracije dosegajo v času sezone, normalna), pa sem dobila v okušanje še njihovo domačo čokolado. Praline in tisto z ocvirki, za kar pri njih skrbi mama Alenka. (Se nadaljuje)

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / ponedeljek, 9. junij 2014 / 15:22

Pogodbena pošta v Selcih

Pa je le res. Dolgo nisem verjel govoricam, da bodo pošto v Selcih preoblikovali v pogodbeno pošto 4227 Selca. Takoj ko je Pošta spremenila delovni čas, so se pojavile govorice, da je to k...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 07:00

Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi imeli lastno podjetje?

»Če bi se po vseh letih moral odločiti za eno samo vrlino, bi izbral sposobnost določanja prioritet. Kot podjetnik si vsak dan in vsako uro zasut z enormno količino informacij, ki te lahko...

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Začeli so asfaltirati cesto

V zgornjem delu ceste v dolino Vrata so sredi prejšnjega tedna že začeli asfaltirati odsek v dolžini okrog tri kilometre.

Kranjska Gora / četrtek, 18. november 2021 / 23:55

Proračun je kar zajeten

Kranjskogorski občinski svetniki so na novembrski seji v prvem branju sprejeli proračun Občine Kranjska Gora za prihodnje leto.

Razvedrilo / četrtek, 18. november 2021 / 23:52

Kulinarični november

Ljubljana je gostila Evropski simpozij hrane, istočasno pa so v okviru festivala November Gourmet Ljubljana v duetih kuhali znani kuharji. Redkim je uspela izvedba načrtovane martinove pojedine.

Gospodarstvo / četrtek, 18. november 2021 / 23:47

Predelujejo mleko z domače in okoliških kmetij

Na kmetiji pr' Kuharju na Olševku, kjer gospodari družina Podjed, se že dvajset let ukvarjajo s predelavo mleka v mlečne izdelke. V petnajst različnih vrst izdelkov predelujejo mleko z domače in okoli...