Zmagovalca Barbara Trunkelj in Luka Kovačič / Foto: Jure Makovec/Red Bull Content Pool

Poni je »zdržal« odličen čas

Sedme izvedbe Red Bull Goni Pony na Vršič se je udeležilo 955 voznikov malih dvajsetpalčnih koles brez prestav. Najhitrejša v moški in ženski konkurenci sta bila Luka Kovačič in Barbara Trunkelj.

Kranjska Gora – Odlično je bilo vzdušje na sobotnem dogodku Red Bull Gony Pony tudi s podporo številnih navijačev ob trasi, ki je iz Kranjske Gore vodila na prelaz Vršič. Poseben izziv je bilo premagati 13,5 kilometra z maksimalnim 10,8-odstotnim naklonom in 7,25-odstotnim povprečnim naklonom na legendarnih ponijih brez prestav. Najhitrejši na cilju je bil Luka Kovačič, za kar je potreboval 39 minut in 54 sekund. To je za 15 sekund počasneje od njegovega rekorda, ki ga je postavil lani. Z nekaj več kot minuto zaostanka je sledil Klemen Španring na drugem mestu, tretji je bil Jan Trunkelj. V ženski konkurenci je Barbara Trunkelj na Vršič prva prikolesarila v 49 minutah in je svoj lanski osebni rekord, ko je zasedla drugo mesto, popravila za skoraj tri minute. Tanja Rode je bila druga, tretja pa Martina Konjc.

»Spet sem moral dati vse od sebe, saj klanec ni nič bolj položen. Na koncu sem z dosežkom kar zadovoljen. Izboril sem si kolo, ki sem ga imel lansko leto. Še vedno pa ne vem, kakšen prenos ima, s tem se ne obremenjujem preveč – ali pridobiš na ravnini ali na klancu. Kot vsako leto sem imel peš odsek malo pod Tonkino kočo, tam je strmina najhujša. Teči ne smeš, a tudi s hojo več pridobim kot izgubim, da mi v nogah ostane še nekaj moči za zadnje kilometre,« je po zmagi povedal Kovačič.

Med udeleženci sta bila tudi nekdanja smučarska skakalca Martin Koch in Jernej Damjan, Avstrijec je bil tokrat hitrejši. Kot pa je povedal Damjan, tega vzpona ne gre podcenjevati.

Tudi letos so se številni potrudili z opravami. Zmagovalka naj retro sloga je bila telovadka Lucija Guzaj, naj retro tip je bil 'glavni na vasi' Matic Uran, najbolj posrečena skupina pa par Booty Boom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 22. april 2022 / 07:28

Minister Jože Podgoršek odstopil

Jože Podgoršek je v sredo zaradi afere z neplačanim računom za dopustovanje v Hotelu Bohinj odstopil z mesta ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sobota, 3. november 2007 / 07:00

Zvesti Gorenjskemu glasu

Lenčka in Franc Bernard z Brezij Gorenjski glas prebirata že več kot 45 let. Vedno sta bila naročena le na ta časopis in Lenčka se spominja, kako je še v stari hiši, s hrbtom naslonje...

Slovenija / sobota, 3. november 2007 / 07:00

Z zakonom rešeni manj pomembnih zadev

Janez Čebulj, zadnja tri leta predsednik ustavnega sodišča, ki je pričakoval, da se bo 30. oktobra kot ustavni sodnik poslovil, a mu je mandat z žrebom podaljšan do izvolitve novega ustavnega sodnika,...

Slovenija / sobota, 3. november 2007 / 07:00

Veto za financiranje šolstva

Ljubljana - Državni svet je sprejel veto na novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki je med drugim predvidevala, da bi bile tudi zasebne šole stoo...

Gospodarstvo / sobota, 3. november 2007 / 07:00

Nad inflacijo pri plačah?

Podatki kažejo, da se nadaljujejo ugodna gospodarska gibanja iz prve polovice leta. Pri inflaciji je potrebna zajezitev inflacijskih pričakovanj.

Gospodarstvo / sobota, 3. november 2007 / 07:00

Sprejete spremembe obrtnega zakona

Spremembe obrtnega zakona omogočajo lažji vstop v obrtno dejavnost, prinašajo pa tudi enotno članarino za Obrtno zbornico Slovenije.