Zoisove štipendije

Rok za oddajo vlog za tiste, ki bodo prvič oddali vlogo za Zoisovo štipendijo, je za dijake 17. september, za študente pa 8. oktober.

Na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada je objavljen javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za prihodnje šolsko in študijsko leto. Rok za oddajo vlog za tiste, ki bodo prvič oddali vlogo za Zoisovo štipendijo, je za dijake 17. september, za študente pa 8. oktober.

Zoisove štipendije so namenjene dijakom in študentom kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov ter s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti. Dodelijo se najuspešnejšim vlagateljem, ki izpolnjujejo splošne in posebne pogoje, to je vsaj en ustrezen izjemni dosežek, doseganje zahtevanega šolskega oziroma študijskega uspeha ter izpolnjevanje ostalih zahtevanih pogojev, ki so podrobneje opredeljeni v razpisu. Pri skladu so še opozorili, da morajo štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu o štipendiranju in v šolskem oziroma študijskem letu 2021/2022 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, vlogo za nadaljnje prejemanje štipendije oddati najkasneje do konca letošnjega šolskega oziroma študijskega leta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / četrtek, 14. april 2022 / 07:28

Ponudba ekoloških živil skopa

Primerjalno ocenjevanje je pokazalo tudi, da zgolj tretjina pregledanih ekoloških živil v izbranih trgovinah izhaja s slovenskih kmetij.

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:30

Atleti podpisali pogodbe

Prvo veliko tekmovanje za atlete bo dvoransko evropsko prvenstvo na začetku marca.

Kranjska Gora / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:14

Prenovili objekt ob Jasni

Po trinajstih letih je obrežje ob jezeru Jasna zadihalo v novi podobi – odprli so prenovljen del obrežja, na katerem stoji gostinsko-turistični objekt Resort Jasna.

Kranj / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:13

Kranj bo središče Slovenije

Prešernov smenj naj bi ob slovenskem kulturnem prazniku gostil okoli dvajset tisoč obiskovalcev, zato organizatorji upravičeno pričakujejo, da bo Kranj ta dan postal središče Slovenije.

Kronika / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:13

Trinajst mesecev za napad na policista

Tržičan Duško Krupljanin je bil obsojen na trinajst mesecev zapora zaradi napada na policista, ki se mu je pred tem tudi uprl v postopku identifikacije.

Gospodarstvo / ponedeljek, 4. februar 2019 / 12:12

Plačila naj bodo odvisna od količine pridelkov

»V novi finančni perspektivi skupne kmetijske politike Evropske unije bi vsa plačila kmetijam morali vezati na količinsko pridelavo,« pravi kmet Marko Dolinar iz Vogelj in dodaja, da sedanja odkupna c...