Obnova načrtov

Zavod za gozdove Slovenije je v okviru postopka obnove območnih gozdnogospodarskih in lovskoupravljavskih načrtov za obdobje 2021–2030 maja pripravil delavnico v vsaki območni enoti.

Kranj – Na delavnicah, ki so zaradi epidemije covida-19 potekale po spletu, so strokovni delavci zavoda udeležencem – lastnikom gozdov in drugim zainteresiranim – predstavili postopek obnove načrtov, stanje gozdov in preteklo gospodarjenje z gozdovi ter glavne probleme, priložnosti in prioritete. Udeleženci so največ razpravljali o naravnih ujmah in sanaciji poškodovanih gozdov, o vplivu podnebnih sprememb na gozdove, o aktivnosti in neaktivnosti lastnikov gozdov, razdrobljenem lastništvu gozdov, pristojnosti lastnikov pri gospodarjenju z gozdovi, socialni vlogi gozdov (nabiralništvu, rekreaciji), možnostih za uvedbo nadomestil pri omejevanju gospodarjenja z gozdovi, neugodni sestavi razvojnih faz dreves na posameznih območjih, (ne)upoštevanju zahtev lastnikov pri gozdnogospodarskem načrtovanju ... Na delavnici v kranjski območni enoti zavoda za gozdove je bilo med drugim slišati mnenje, da imajo lastniki gozdov premalo vpliva na koriščenje svoje lastnine (gozda) in da so interesi drugih skupin velikokrat postavljeni pred njihove interese lastnikov. Na delavnici v blejski območni enoti so se tudi spraševali, kako manjše lastnike spodbuditi k rednemu gospodarjenju z gozdovi, pri tem je bila dana pobuda, da bi se javna gozdarska služba morala v prihodnje več ukvarjati z večjimi lastniki gozdov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 16. julij 2021 / 16:39

Januarja elektronske osebne izkaznice

Nove osebne izkaznice bodo delovale tudi kot zdravstvene izkaznice.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 1. oktober 2014 / 13:00

V starem Kranju nova trgovina

Kr'Štacuna je več kot zgolj trgovina, saj skupaj s socialnim podjetjem daje delo teže zaposljivim, skrbi, da je manj odpadkov, in predmetom podaljšuje življenjsko dobo.

Volitve 2019 / sreda, 1. oktober 2014 / 12:59

Soočenje šestih kandidatov

Na predvolilnem soočenju so se v petek zvečer zbrali kandidati za župana Jesenic. Mirna in vljudna debata o reševanju jeseniških problemov.

Razvedrilo / sreda, 1. oktober 2014 / 12:57

Posebni avtobus

Prejšnji teden – 24. septembra – je petdeseti rojstni dan praznoval Darko Vidmar iz Šenčurja in dan pred rojstnim dnem so mu prijatelji pripravili manjše presenečenje. Slav­ljenec ni ravno velik lj...

Gorenjska / sreda, 1. oktober 2014 / 12:46

Doživetja vredna več od medalj

V Antwerpnu so potekale Evropske igre specialne olimpijade, na njih pa so bili zelo uspešni slovenski športniki in športnice, ki so se domov vrnili z medaljami in mnogimi lepimi spomini.

Razvedrilo / sreda, 1. oktober 2014 / 12:43

Pravičnik

V četrtek je kranjski Cineplexx gostil dogodek, namenjen moškim. Poimenovali so ga Men's night, prisotni pa so si lahko premierno ogledali film Pravičnik, v katerem nastopa priljubljeni Denzel Washing...