Občinski nagrajenci in župan Ciril Globočnik na slovesnosti, ki so jo zaradi razmer pripravili pol leta po občinskem prazniku, tokrat na popolnoma prenovljenem odru dvorane Kulturnega doma v Kropi. / Foto: Gorazd Kavčič

Nagrajencem izročili priznanja

Ker decembra prireditve ob občinskem prazniku zaradi epidemije ni bilo mogoče izpeljati, je Občina Radovljica krajšo slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj pripravila nekaj mesecev kasneje.

Kropa – Župan Ciril Globočnik je tako v četrtek na krajši slovesnosti, ki so jo pripravili v Kulturnem domu v Kropi, izročil priznanja občinskim nagrajenkam in nagrajencem.

Plakete Antona Tomaža Linharta so prejeli Vilma Kravanja Gosnik za udejstvovanje na področju ljubiteljske kulture, Kulturno-turistično društvo Kamna Gorica za turistično promocijo kraja, ohranjanje tradicije in bogatenje kulturnega življenja v skupnosti in Petja Zorec za uspehe v modnem oblikovanju.

Pečate Občine Radovljica je župan izročil Slavici Soršak za prostovoljstvo v društvih in projektih, Urošu Štefelinu, kuharskemu mojstru iz Vile Podvin, ob prejemu Michelinove zvezdice za dosežke na področju kulinarike in turizma ter Marjanu Mohoriču za vzorno obnovo rojstne hiše dr. Lovra Tomana v Kamni Gorici. Medaljo Občine Radovljica pa so za promocijo turistične destinacije prejeli sodelujoči v projektu Okusi Radol'ce: Turizem in kultura Radovljica, Gostilna Avguštin, Gostišče Draga, Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Gostilna Pr' Tavčar, Gostišče Tulipan, Restavracija Center, Restavracija Tabor, Vila Podvin in Vinoteka Sodček.

Med nagrajenci so tudi študenti, ki so lani z odliko opravili zaključni letnik študija in diplomo in so zato prejeli posebna priznanja in denarno nagrado za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. To so Ines Jelenec iz Radovljice, profesorica matematike in računalništva, Igor Jurekovič iz Radovljice, magister sociologije, Katarina Klinar z Brezij, diplomirana inženirka laboratorijske biomedicine, Leja Mauko s Posavca, diplomirana psihologinja, Manca Uršič iz Radovljice, diplomirana literarna komparativistka in slovenistka, in Grega Vauhnik iz Radovljice, magister prava.

Župan Ciril Globočnik je nagrajencem čestital za dosežke in se jim zahvalil za njihovo delovanje, s katerim bogatijo javno življenje v svojem in širšem okolju. Kulturni program slovesnosti so oblikovali režiser in scenarist Rok Andres, sopranistka Liza Šparovec ob spremljavi kitarista Zorana Kaličanina in člani dramske in literarne skupine Kulturnega društva Kropa Mojca Škofic, Andraž Pavlič, Alma Jelenc, Špela Habjanič in Petra Krasnič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / ponedeljek, 9. junij 2008 / 07:00

Spomine preliva na papir

Martina Sedej, upokojena učiteljica iz Železnikov, nadvse rada piše zgodbe o spominih na otroštvo, šolanje, učiteljsko življenje ... Pred kratkim sta bili dve zgodbi tudi nagrajeni.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sreda, 25. september 2013 / 15:07

Življenje kot doma

V jeseniškem domu starostnikov so odprli prvo gospodinjsko enoto, v kateri se dvanajst stanovalcev z demenco res lahko počuti kot doma.

Šport / sreda, 25. september 2013 / 14:47

Novo igrišče z umetno travo

V Naklem so odprli nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 60 krat 40 metrov.

Razvedrilo / sreda, 25. september 2013 / 14:46

Brez fotoaparata nikamor

»Mimogrede so minila ta leta,« je ob jubileju dejal Andrej Babič s Primskovega v Kranju.

Rekreacija / sreda, 25. september 2013 / 14:45

Škorci letijo proti Turčiji

Slovenski državni prvaki v ulični košarki Telemach Škorci iz Kranja so si z zmago na turnirju v Lozani priborili nastop na finalnem turnirju svetovne turneje v Istanbulu.

Radovljica / sreda, 25. september 2013 / 14:43

Sladki Festival medu

Letos so čebelarji želeli predvsem predstaviti uporabo medu v kulinariki.