Ustvarjanje z reciklažnim materialom

Na vrtu hiše Krice krace se je vsako soboto od 11. ure do 12.30 znova mogoče pridružiti ustvarjalnim delavnicam Eko pod zeleno smreko pod mentorstvom Natalije Herlec. Pri ustvarjanju v največji meri uporabljajo reciklažni material, saj je namen delavnic ozaveščati otroke, da se za ustvarjanje lahko porabi vse, kar leži okrog nas. »Otrokom privzgajamo odnos do narave, njene zaščite, varovanja njenih virov, ustrezne obdelave naravnih materialov …« poudarjajo organizatorji. Delavnice so brezplačne, pri starosti udeležencev pa ni omejitev – mlajšim lahko na pomoč priskočijo starši ali stari starši, večji pa ustvarjajo sami s pomočjo mentorja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 19. april 2010 / 07:00

Na dnu po dostopnosti zdravstva

Novi zakon o zdravstveni dejavnosti ne rešuje temeljnega problema Gorenjske - slabe dostopnosti zdravstvenih storitev, opozarjajo župani.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.